O rezoluție pentru admiterea României și Bulgariei în Schengen a fost votată în Parlamentul European

Marți, 11 decembrie a.c., o rezoluție pentru admiterea României și Bulgariei în zona Schengen a fost votată în Parlamentul European. Raportul  a fost aprobat cu o largă majoritate de către membrii PE.

Raportul, publicat pe site-ul  Parlamentului European la 9 noiembrie 2018, prevede în mod clar că „toate condițiile necesare pentru aderarea la spațiul Schengen au fost îndeplinite de Bulgaria și România în 2011.”

Rezoluția a fost elaborată pe baza unui raport al europarlamentarului socialist bulgar, Serghei Stanishev, care este și liderul Partidului Socialiștilor Europeni.

[one_half][/one_half]

Săptămâna trecută, președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a insistat că România va deveni în curând membru al spațiului Schengen. După întâlnirea cu premierul român Viorica Dancila, Juncker a indicat că acest lucru va putea deveni o realitate până la sfârșitul actualului mandat al Comisiei Europene, care va expira în octombrie 2019.

România și Bulgaria se numărau printre singurele țări din UE care nu făceau parte din spațiul Schengen, alături de Croația și Cipru.

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns