Ion Coja: „Marx & Engels ne-au citit bine”

După 1990, pe Internet, a prins să circule un text care efectiv deplânge existența noastră și cere imperativ dispariția românilor din istorie. Pieirea lor!… Textul nu a fost scris de un ungur sau de un gazetar din Occident năimit de Budapesta, ci de unul dintre cei patru „geniali ai omenirii”: Marx, Engels, Lenin și Stalin… În copilăria mea, am auzit prima oară cuvîntul geniu rostit cu adresă la cei patru corifei ai comunismului, ai revoluției mondiale. Am întrebat ce este ăla „geniu” și mi s-a răspuns că geniul este un om care prevede viitorul!… Definiția aceea mi se pare azi extrem de potrivită pentru cel care a scris despre noi, românii, următoarele:

“Românii sunt un popor fără istorie, destinați să piară în furtuna revoluției mondiale. Ei sunt suporteri fanatici ai contrarevoluției și vor rămâne astfel până la extirparea sau pierderea caracterului lor național, la fel cum propria lor existență, în general, reprezintă prin ea însăși un protest contra unei mărețe revoluții istorice. Dispariția lor de pe fața pământului va fi un pas înainte.” Autorul acestei aspre însemnări este însuși marele Engels. Friederich Engels! Mai marele său, Karl Marx, nu s-a lăsat mai prejos și a spus și el ceva definitiv despre noi: “Nu există nici un fel de justificare de a se permite unor naţii primitive de a continua să existe, din moment ce nu vor fi niciodată în stare sa înteleagă misiunea istorică a socialismului. Polonezii, valahii (românii), sârbii si ruşii nu vor fi niciodată capabili să iasă din epoca de piatră.” (Karl Marx)

Nu știu care au fost motivele pentru care cei doi geniali ne-au judecat cu atâta asprime, pronunțând sentința capitală asupra unui popor întreg: Românul trebuie să piară!… Mă întreb cu ce i-am supărat așa de tare pe amândoi! Noi, românii, să fim declarați „suporteri fanatici ai contrarevoluției”?! Despre ce revoluție putea să fie vorba, care revoluție a stârnit la români contrarevoluția?!… Să fie vorba de reacția românilor din Transilvania la așa zisa „revoluție” maghiară din 1848? Era așa de greu de înțeles jocul nesincer de-a revoluția al acelor (n.r. unguri) zănateci, care nu urmăreau decât pentru ei abolirea structurilor feudale, oprimante?! Erau atât de obtuzi genialii de nu și-au dat seama?!…

Însă, ce-i drept, după moartea celor două genii ale omenirii, în secolul următor, al 20-lea, s-a confirmat întocmai geniala lor previziune: românii chiar așa s-au purtat, ca niște fanatici ai contra-revoluției! Au dat piept cu „furtuna revoluției mondiale” și i s-au opus, n-au fost „niciodată în stare să înțeleagă misiunea istorică a socialismului”! Rămâi mut de admirație când constați că genialii au știut dinainte cu câteva decenii cât de criminal se vor purta românii față de idealurile revoluției mondiale. Chiar s-au dovedit românii a fi buturuga mică, mică, dar vioaie, care va răsturna carul mapamondial al comunismului a tot biruitor!! De unde au știut asta Marx și Engels?!

Să ne aducem aminte în ce a constat prestația anti-comunistă a românilor în istoria ultimilor 100 de ani! Prestația fără pereche a românilor pe frontul anti-bolșevic, anti-cominternist! Contra-revoluționar!

  • (a) În partea aceasta a Europei, românii sunt singurul popor care nu s-a alăturat revoluției bolșevice din Rusia! Propaganda care anunța și susținea „furtuna revoluției mondiale”, care a avut așa de mare succes  la ruși, la germani, în toată Austro-Ungaria, și mai ales la soldații și militarii aflați de o parte și alta a frontului de Est, la români, la soldații români și la țăranii români, la români, în general, propaganda bolșevică, ateistă și anti-monarhică, nu a avut niciun succes! Dimpotrivă, românii au stat stavilă și au neutralizat avântul „revoluționar” din Ungaria lui Bela Kuhn, al tovarășilor săi de idei de la Viena și Praga. Singure trupele românești din Austria nu au dezertat, nu au întors armele împotriva „exploatatorilor”, împotriva autorităților, și au intervenit cu maximă promptitudine, înăbușind din fașă încercarea de a da un caracter internațional, mondial, revoluției bolșevice din Rusia!
  • (b) În perioada interbelică, Mișcarea Legionară a fost primul și, în fapt, singurul partid anti-bolșevic, de pe poziție naționalistă și creștină! Tot dintre legionari s-au ales și participanții cei mai activi la rezistența anti-comunistă din munții României, fenomen fără pereche în tot lagărul comunist!…
  • (c) Poziția lui Panait Istrati față de URSS ne singularizează pe noi, românii, și la acest nivel, al intelectualității de stânga! În vreme ce tot Occidentul, în frunte cu mari scriitori ca Louis Aragon sau Henri Barbusse, s-a lăsat ademenit și cumpărat (sic!) de Moscova, Panait Istrati a demascat minciuna sovietică, atrăgându-și mânia proletară a confraților, aflați toți pe lista celor stipendiați de NKVD!…
  • (d) În 1989, de la o adresă necunoscută(sic!), o entitate necunoscută a dat ordinul ca experimentul comunist să fie oprit! Cei care îl organizaseră și-l gestionau de patru generații au constatat că le scăpase din mână, că ieșiseră de sub controlul lor o bună parte dintre partidele comuniste. În locul revoluției mondiale a proletariatului internațional, în toate țările zis comuniste se instaurase sau era pe cale să se instaureze „comunismul naționalist” sau „național-comunismul”! Un asemenea regim era exact contrariul a ceea ce au plănuit genialii Marx, Engels, Lenin și Stalin. Promotorii modelulul național-comunist au fost în primul rând comuniștii români, care au lansat lozinca „înainte de a fi comunist, sunt român!” În mod deosebit Nicolae Ceaușescu a reușit să scape de sub controlul cominternist. Era ușor de prevăzut că modelul românesc va ajunge să inspire și pe alți „tovarăși”! Decât un socialism (sau comunism) scăpat de sub controlul bolșevic, kominternist, mai bine altceva, orice altceva! Așa au decis cei care au organizat căderea regimului comunist în toată Europa!… S-au temut de forma adaptată la „specificul național” a comunismului. Mai bine lipsă de orice comunism dacă nu este cel visat de genialii inițiatori, mai sus pomeniții… Dacă e să propulseze valorile naționale, iar nu să le estompeze, să le anuleze, să le anihileze!
  • (e) Poate că lucrurile nu evoluau așa de radical în 1989, dacă la București nu s-ar fi petrecut ieșirea în stradă, ne-planificată de strategii din umbră ai loviturii de stat. Sute de mii de români au ieșit în stradă și n-au mai putut fi controlați și manipulați de cei care i-au stârnit! În mod cu totul semnificativ, la București, pentru prima oară în lume, a fost dată jos, cu huiduieli și fluierături, statuia marelui Lenin. Spre disperarea „emanaților revoluției”. Nu fusese de nimeni pre-meditat acest gest care a trezit la realitate planeta întreagă. Strada și-a spus cuvîntul, mulțimea anonimă care a dat caracter anti-comunist evenimentelor din România! Iar după pilda României, cele petrecute în Europa de Est au căpătat această tentă finală, anti-comunistă, abia după „Piața Universității”! Nu s-a mai ales nimica din perestroika plănuită! Din pricina – sau datorită românilor, mai ales a românilor, revoluția mondială visată de Marx și Engels s-a terminat înecată în ridicul și sarcasme! În huiduieli!

Engels și Marx se dovedește astfel că au avut mare dreptate când au scris despre români măgulitoarele texte mai sus citate! Să fii contra-revoluționar într-o lume pe care revoluțiile, începând cu cea franceză, din 1789, au stricat-o atât de rău, este un lucru de cinste, de onoare, de glorie! Anti-bolșevismul românesc este un moment de excelență pe plan mondial în istoria noastră! Așadar românii nu au pierit în focul revoluției mondiale. Încă o dată nu au pierit! Ci, dimpotrivă, au stăvilit „furtuna revoluției”, i-au făcut opoziție, așa cum au prevăzut genialii, o opoziție care, se prea poate, i-a fost fatală revoluției mondiale în varianta ei bolșevică. Să sperăm că noua varianta a revoluției mondiale, revoluția corporatistă, va fi ca altcineva să-i vină de hac, să nu cadă din nou măgăreața răspunderii planetare pe umerii românilor! Să mai facă și alții istorie!… Că noi ne-am săturat!

Ion Coja

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns