RSS

(FOTO) Aceasta este adevărata so…

(FOTO) Aceasta este a…

Scrisoare deschisă adresată depu…

Scrisoare deschisă ad…

E mai bine fără creștinism cultu…

  Vorbim despre creșt…

(VIDEO) Senatorul Diana Iovanovi…

Activitatea senatorul…

Măsuri de ultimă oră date de man…

  Supărați că numărul…

Până unde poate să meargă impert…

  Președintele Români…

Ți-ai întrebat deputații din jud…

Ți-ai întrebat deputa…

SUNT o "spurcăciune ORTODOXĂ"!!!

SUNT o "spurcăciune…

De 4 ani, Centrul „Sfânta Alexan…

„Copiii sunt dulci ca…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Veniți în rândurile celor care au certitudinea că poporul român se poate, prin Credință și Faptă, ridica pe Linia Neamului

Print Friendly, PDF & Email

“Întărim Identitatea Românească în Covasna, Harghita și Mureș, dar și în alte locuri din țară, acolo unde UDMR si celelalte structuri maghiare acționează împotriva fraților și surorilor noastre de credință și sânge, împotriva statului român unitar, indivizibil si suveran.Cum acționăm noi:”

“1.Sprijinim Biserica Ortodoxă. Am dăruit peste 2000 de icoane și sute de cărți de rugăciune și Biblii fraților si surorilor noastre cu prilejul marilor sărbători religioase și naționale. Mergem la Sfânta Liturghie în bisericile ortodoxe din localitățile unde vrednicii noștri preoți au foarte puțini enoriași, pentru a întări aceste parohii vitregite, din punct de vedere uman și material. Am dăruit bătrânilor și copiilor nevoiași de-a lungul acțiunilor noastre, câteva tone de alimente de bază, în semn de dragoste creștinească, aceste acțiuni de binefacere având loc în cadrul bisericilor ortodoxe, după Sfânta Liturghie. Înălțăm în locurile prigoanei antiromânești și antiortodoxe, Sfinte Troițe. ”

„2.Sprijinim Tradiția Strămoșească. Am dăruit 350 de costume populare copiilor români din Covasna si Harghita. Am premiat ansamblurile de dansuri și cântece populare. Am participat la sărbătorile locale care merg pe linia Datinei strămoșești cum ar fi Sântiliile din Zăbala și Voinești Covasna. Am organizat Șezătoarea Românilor din Covasna și Harghita la București, în cadrul Muzeului Național al Satului ,,Dimitrie Gusti”, cu prezența a peste 200 de români din cele două județe, îmbrăcați în costume naționale, avându-i în frunte pe doamna Alexandra Pintrijel Hagiu, românca care a reînviat tradiția șezătorilor în Zăbala, Brețcu, Mărtănuș, sate și comune ale județului Covasna. Cu acest prilej, cei 200 de români au desfășurat un pelerinaj ce a pornit din Piața Universității, de la Statuia lui Mihai Viteazu, având ca punct final Biserica Sfântu-Gheorghe Nou, în curtea căreia a fost amplasată Troița Românilor din Covasna și Harghita, cu binecuvântarea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române.”

“3.Sprijinim Patriotismul și Limba Română. Am răsplătit prin premii în bani, cărți de literatură română și steaguri tricolore grupurile de copii ce cântă muzică patriotică, precum și elevii înscriși în unitățile de învățământ cu predare în limba română, cu ocazia serbărilor de sfârșit de an școlar sau cu prilejul concursurilor de istorie pe care le-am organizat. Am dăruit fraților și surorilor noastre cu ocazia sărbătorilor naționale, peste 3500 de steaguri tricolore pe parcursul acțiunilor noastre. Pe lângă acestea, de Ziua Națională, am reușit să mobilizăm mii de români din toate colțurile țării, pentru a participa la manifestările organizate în orașele Târgu-Secuiesc, Sfântu-Gheorghe și Odorheiu-Secuiesc. Am inițiat si organizat împreună cu Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, manifestația și marșul din 29 iulie împotriva Codului Administrativ care prevedea legalizarea limbii maghiare ca a doua limbă oficială în stat. Curtea Constituțională a României a declarat legea Codului Administrativ ca fiind neconstituțională. Am organizat cu diferite ocazii spectacole de muzică patriotică. Sprijinim celelalte asociații românești din Covasna si Harghita.”

„Fondurile pentru acțiunile noastre se strâng în contul BRD: RO 62BRDE080SV52855930800, Asociaţia Calea Neamului. (pentru euro se adaugă la cont SWIFT BRDEROBU si adresa băncii: Poienelor, nr 2, bl. 211, Braşov). Toate aceste lucruri s-au înfăptuit cu binecuvântarea Preasfințitului Andrei, Episcop al Covasnei și Harghitei și cu sprijinul românilor de pe întreg cuprinsul Țării, care au înteles că năzuințele românilor din Ardeal sunt comune cu ale fraților lor de peste Carpați. Oameni buni, din milioane de morminte, strămoșii ne strigă: Cu Dumnezeu Înainte! Răpuneți deznădejdea, veniți în rândurile celor care au certitudinea că poporul român se poate, prin Credință și Faptă, ridica pe Linia Neamului. Doamne ajută!”

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info