Sorina Matei despre Kovesi: „Este probabil singura maşină umană de minţit, fără nicio urmă de etică şi morală, pe care am văzut-o”

După vestea că fosta șefă a DNA-ului, Laura Codruța Kovesi, a fost pusă sub urmărire penală, jurnalista Sorina Matei o desființează total pe cea care a condus cu o mână de fier vreme de peste un deceniu justiția din România, într-o postare necruțătoare de pe facebook, în care îi reproșează și enumeră multe dintre păcatele de care Kovesi s-ar face vinovată.

„Dezvăluiri BOMBĂ. Laura Codruţa KOVESI, COPLEȘITĂ! Are 18 DOSARE PENALE în curs”, scrie evz.ro

Pentru cei care au uitat între, reamintim o declarație controversată a Laurei Codruța Kovesi din toamna anului 2017:

„Kovesi: Numărul magistraţilor care comit fapte penale este mult mai mic faţă numărul poliţiştilor”, scrie Agerpres

Făcea oare la acel moment Kovesi referire la dosarele penale care se pregăteau tocmai pe numele ei?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Redăm integral postarea făcută pe facebook de către jurnalista Sorina Matei:

” Pe 13 februarie 2019, într-o miercuri, pe la 20.00, Laura Codruţa Koveşi a devenit unicul procuror şef al DNA care în istoria de 17 ani a instituţiei şi luptei anticorupţie din România este suspect de fapte de corupţie. 
Asta după ce în urmă cu doar 7 luni, pe 9 iulie 2018, Laura Codruţa Kovesi a fost primul procuror şef din istoria DNA revocat, în premieră post decembristă, de singura instanţă de drepturi, libertăţi şi unica autoritate de jurisdicţie constituţională în România. 
Asta după ce tot ea a fost singurul procuror şef al DNA care a încălcat cu lejeritate legi, de nenumărate ori, chiar legea fundamentală a statului pe care-l reprezintă, reguli, norme, şi este probabil singura maşină umană de minţit, fără nicio urmă de etică şi morală, pe care am văzut-o, întâlnit-o şi cunoscut-o bine la şefia unei instituţii de parchet din România. 
A călcat oameni nevinovaţi pe cap din tot felul de umori, invidii, fixuri, jocuri, dorinţe incredibile de putere pe care nu am să le înţeleg niciodată. Oamenii cu mult mai deştepţi şi cu mult mai pregătiţi decât ea o complexau, îi ura efectiv. O bântuie şi o obsedează. 
Procuror general al României, numit de 2 ori, la data primei numiri, în 2006, a fost prima femeie şi cel mai tânăr procuror general din istoria României, apoi procuror şef DNA numit de 2 ori. În ciuda tuturor celor întâmplate, în ciuda tuturor lucrurilor razna pe care le-a făcut în ultimii ani, voia să ajungă chiar procuror general european. Tot pe bază de înţelegeri. Niciodată fair, cinstit, transparent, pe bune şi pe corecte. 
Însă toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. Îmi place să cred că nimeni nu este mai presus de lege. Intangibilitatea şi impunitatea nu există. 
S-a prăbuşit din Olimp şi, vorba prietenului său Portocală, nici nu ştie, într-o miercuri, pe înserat, după 13 ani, când a început să plângă în direct pe la televiziuni şi radiouri că i-a venit Poliţia la uşă cu o citaţie de suspect paraditoare. 
A se consemna, băga la cap şi trage învăţămintele necesare şi obligatorii pentru istorie şi contemporaneitate. 
#LCKTheEnd „, scrie pe facebook Sorina Matei

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info