RSS

Baronul Brukenthal, un monument …

Iohannis i-a luat pe …

O rezoluție discriminatorie a Pa…

   Am ajuns s-o trăim…

Sibiul e pierdut pentru România?…

Sibiul e pierdut pent…

UN REGAL FĂRĂ EGAL!

Gala artelor, ediția …

"Majoritatea victimelor lui Bruk…

În ultima vreme au ap…

Euro Education Federation recoma…

   Euro Education F…

Vești alarmante: "Numărul compan…

“Dacă avem întreprinz…

(VIDEO) Diana Iovanovici-Șoșoacă…

Diana Iovanovici-Șoșo…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Vocile care se ridică pentru a apăra drepturile românilor de la Carei, sistematic cenzurate

Print Friendly, PDF & Email

Sunt puține vocile care au curajul să se ridice pentru apărarea drepturilor românilor din Carei, dar mai ales pentru a semnala abuzurile și nedreptățile strigătoare la cer care li se fac etnicilor români din această zonă a țării.

Printre eroii anonimi care se luptă la Carei precum Don Quijote cu morile de vânt, se numără și jurnalista DANIELA CIUTĂ, o luptătoare pentru dreptul la identitate culturală și spirituală a poporului român, pentru dreptul la demnitate națională a etnicilor români, dintr-o zonă tot mai asuprită și mai discriminată a țării.

“Am știut mereu că deranjez prin materialele publicate și care nu pot fi DELOC contestate pentru că sunt susținute de probe dar nu mi-am imaginat că se vor pune în mișcare o multime de instituții pentru a încerca să mă intimideze sau să mă opreasca din a spune cu subiect si predicat adevărul despre ce se petrece în orașul meu, orașul în care am și mormintele bunicilor. ,,Prietenii buni,, știu de ce fac mențiunea.

Sunt o persoană independentă financiar, realizată pe plan profesional, care am demonstrat că nu trebuie să renunți la principii și demnitate ca să poți trăi bine și să ai succes în ceea ce faci.

Ani de zile am fost târâtă prin săli de judecată de către cei doi consilieri ai primarului, amândoi maghiari, pentru tot felul de fapte închipuite. Inclusiv pentru faptul că am semnalat vandalizarea bustului lui Avram Iancu din Carei sau că am publicat materialele unor careieni. Inițial am apelat la avocați dar după ce au existat anumite intervenții la adresa lor am renunțat la serviciile lor si m-am reprezentat singură. Ultimul proces l-am câștigat fără drept de apel și fără niciun avocat. Multumesc pe această cale celor care mi-au dat posibilitatea să îmi îmbogățesc în detaliu și cunoștintele juridice.”, scrie Daniela Ciută în Buletin de Carei

Vocile care se ridică pentru a apăra drepturile românilor de la Carei, sistematic cenzurate, Foto: Buletin de Carei
Vocile care se ridică pentru a apăra drepturile românilor de la Carei, sistematic cenzurate, Foto: Buletin de Carei

Articolele din Buletin de Carei sunt adeseori atacate public și se încearcă mai mereu cenzurarea lor pe diverse căi. Meritul principal al publicației românești din Carei este acela că aduce la lumină cazuri flagrante de abuzuri și discriminare împotriva românilor, iar pentru că este o publicație independentă din punct de vedere financiar își apără punctul de vedere chiar și atunci când este nevoită să mergă în fața instanțelor de judecată pentru acest lucru.

Însă acolo la Carei, tocmai cei care discriminează flagrant se plâng fără încetare de discriminare și de lipsă de … drepturi:

“O altă concindență este și faptul că publicația Glasul.info din Iași, care s-ar numi de fapt Glasul Moldovei, preia în mod repetat articole publicate de Daniela Ciuta în Buletin de Carei pe tema pretinselor discriminări etnice din municipiul nostru.”, scria la data de 15 noiembrie 2017 site-ul opiniedecarei.com

Dar iată că pretinsele discriminări etnice de la Carei nu erau deloc “pretinse”, ci erau destul de evidente, atât pentru românii din zonă cât și pentru instituții ale statului român. Peste circa un an, CNCD decide să-l amendeze pe primarul Careiului, Eugen Kovacs, pentru discriminare:

” Primarul Careiului, amendat pentru afirmații discriminatoare la adresa lui Mihai Tudose”, scria portalsm.ro

La Carei se întâmplă lucruri necurate, de multe ori îndreptate împotriva populației românești, iar unii sunt interesați să ascundă aceste lucruri sub preș cu orice preț.

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info