Vocile care se ridică pentru a apăra drepturile românilor de la Carei, sistematic cenzurate

Sunt puține vocile care au curajul să se ridice pentru apărarea drepturilor românilor din Carei, dar mai ales pentru a semnala abuzurile și nedreptățile strigătoare la cer care li se fac etnicilor români din această zonă a țării.

Printre eroii anonimi care se luptă la Carei precum Don Quijote cu morile de vânt, se numără și jurnalista DANIELA CIUTĂ, o luptătoare pentru dreptul la identitate culturală și spirituală a poporului român, pentru dreptul la demnitate națională a etnicilor români, dintr-o zonă tot mai asuprită și mai discriminată a țării.

“Am știut mereu că deranjez prin materialele publicate și care nu pot fi DELOC contestate pentru că sunt susținute de probe dar nu mi-am imaginat că se vor pune în mișcare o multime de instituții pentru a încerca să mă intimideze sau să mă opreasca din a spune cu subiect si predicat adevărul despre ce se petrece în orașul meu, orașul în care am și mormintele bunicilor. ,,Prietenii buni,, știu de ce fac mențiunea.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Sunt o persoană independentă financiar, realizată pe plan profesional, care am demonstrat că nu trebuie să renunți la principii și demnitate ca să poți trăi bine și să ai succes în ceea ce faci.

Ani de zile am fost târâtă prin săli de judecată de către cei doi consilieri ai primarului, amândoi maghiari, pentru tot felul de fapte închipuite. Inclusiv pentru faptul că am semnalat vandalizarea bustului lui Avram Iancu din Carei sau că am publicat materialele unor careieni. Inițial am apelat la avocați dar după ce au existat anumite intervenții la adresa lor am renunțat la serviciile lor si m-am reprezentat singură. Ultimul proces l-am câștigat fără drept de apel și fără niciun avocat. Multumesc pe această cale celor care mi-au dat posibilitatea să îmi îmbogățesc în detaliu și cunoștintele juridice.”, scrie Daniela Ciută în Buletin de Carei

Vocile care se ridică pentru a apăra drepturile românilor de la Carei, sistematic cenzurate, Foto: Buletin de Carei
Vocile care se ridică pentru a apăra drepturile românilor de la Carei, sistematic cenzurate, Foto: Buletin de Carei

Articolele din Buletin de Carei sunt adeseori atacate public și se încearcă mai mereu cenzurarea lor pe diverse căi. Meritul principal al publicației românești din Carei este acela că aduce la lumină cazuri flagrante de abuzuri și discriminare împotriva românilor, iar pentru că este o publicație independentă din punct de vedere financiar își apără punctul de vedere chiar și atunci când este nevoită să mergă în fața instanțelor de judecată pentru acest lucru.

Însă acolo la Carei, tocmai cei care discriminează flagrant se plâng fără încetare de discriminare și de lipsă de … drepturi:

“O altă concindență este și faptul că publicația Glasul.info din Iași, care s-ar numi de fapt Glasul Moldovei, preia în mod repetat articole publicate de Daniela Ciuta în Buletin de Carei pe tema pretinselor discriminări etnice din municipiul nostru.”, scria la data de 15 noiembrie 2017 site-ul opiniedecarei.com

Dar iată că pretinsele discriminări etnice de la Carei nu erau deloc “pretinse”, ci erau destul de evidente, atât pentru românii din zonă cât și pentru instituții ale statului român. Peste circa un an, CNCD decide să-l amendeze pe primarul Careiului, Eugen Kovacs, pentru discriminare:

” Primarul Careiului, amendat pentru afirmații discriminatoare la adresa lui Mihai Tudose”, scria portalsm.ro

La Carei se întâmplă lucruri necurate, de multe ori îndreptate împotriva populației românești, iar unii sunt interesați să ascundă aceste lucruri sub preș cu orice preț.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Ipocrizie de proporții ... progresiste. Mihai Șora: "Peste doi ani nu vom mai avea alegeri libere"

joi feb. 14 , 2019
Ipocrizie de proporții … progresiste Deși a revenit în România la doar doi ani după ce amicii săi bolșevici falsificaseră alegerile în România și aduseseră artificial la putere cohorte întregi de alogeni și de antiromâni, o perioadă deosebit de neagră din istoria României, în timpul căreia mulți dintre românii care […]

Poate vă place și:

libris.ro