RSS

Observații astronomice cu telesc…

Comunicat de presă -…

18 Octombrie 1944: Martiri uitaț…

Masacrul de la Chili…

(VIDEO) Dezastru ecologic la mic…

La doar câteva sute …

La 16 octombrie 1916 a sosit în …

Misiunea Militară Fr…

Avem cea mai coruptă "Justiție" …

Oare să aibă loc cea…

La 15 octombrie 1451 era asasina…

Pe locul unde astăzi…

Carei, ultima brazdă. Concurs na…

Cu ocazia Zilei de 2…

Pelerinaj sau stare de asediu? A…

Pelerinaj sau stare …

Tartorul cifrelor măsluite din G…

"După cazul Laurenți…

AUR este prima formațiune politi…

"AUR, listă 100% for…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Exemplu de solidaritate românească la Carei în urma unui incendiu în plină iarnă

Print Friendly, PDF & Email

La mijlocul lunii februarie a.c., mai exact pe 16 februarie, un incendiu avea să mistuiască două case de pe strada Mihai Viteazu din Carei. Ironia sorții a făcut ca în cele două case să se afle câte o familie de români, respectiv una de maghiari, necazul lovind necruțător în puterea iernii și fără discriminare.

“INCENDIU la Carei pe strada Mihai Viteazu la 2 case de locuit. Acoperiș în flăcări. Cel mai probabil de la un coș de fum s-a declanșat incendiul. O ambulanță SMURD a preluat câteva persoane afectate de fumul inhalat dar nu există victime. Secția de Pompieri Carei a intervenit prompt pentru a stinge incendiul și a limita pagubele. Din păcate au rămas fără acoperiș deasupra capului și  2 octogenare. “, scriau pe 16 februarie jurnaliștii din presa locală de la Buletin de Carei

Impresionați de drama celor afectați de incendiu, jurnaliștii de la Buletin de Carei au făcut o mobilizare pentru ajutor și s-a deschis un cont de donații pentru cei afectați de incendiu:

” Am însoțit una dintre persoanele de la casa cu nr.70 la BCR Carei pentru a deschide un cont de donații. Alese mulțumiri directorului Alina Pașca pentru sprijinul acordat, pentru posibilitatea de a ajuta familia prin deschidere de cont cu comision zero la retragere.
Acesta este contul unde cei care doresc  să ajute chiar și cu o cărămidă la reconstrucția casei o pot face…
BCR Carei
Titular Florica Suta
Cont LEI  RO43RNCB0222100146680001

Lista cu materialul lemnos necesar reconstrucției acoperișului casei distruse de incendiu.
1.Grinzi (rășinoase), 10x12cm, în lungime de 7m fiecare, 12 bucăți
2.Grinzi de 12x12cm, bucăți de 4,5 sau 6 m fiecare pentru o centură de 30 m liniari.
3.Corni, 10x10cm, de 4 m lungime fiecare, 24 bucăți

4.Șipci, 3×5 cm, indiferent de lungimea fiecăreia până la necesarul de 100 ml
5.Elemente de îmbinare

De asemenea, preotul care păstorește o mică parte din comunitatea locală religioasă, părintele Valer, s-a implicat și el în acest caz, aducând la cunoștința credincioșilor situația cu care se confruntă aceste persoane afectate de incendiu precum și contul în care se pot face donații pentru a se putea demara cât mai repede lucrările de reparații.

Orcine poate ajuta, cu o sumă oricât de mică, pentru reconstrucția casei unei familii de români afectate de incendiu, o pot face donând în contul:

BCR Carei
Titular Florica Suta
Cont LEI  RO43RNCB0222100146680001Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info