libris.ro

Reuters relatează că opoziția din România sabotează un important investitor din telecomunicații

Nu o scrie nici Antena 3 și nici România TV ci o agenție de talia REUTERS: „Opoziția din România urmărește blocarea Huawei în infrastructura telecomunicațiilor”

În timp ce mari puteri economice ale lumii, precum Germania, Marea Britanie, sau chiar SUA, fac coadă pentru a fi parteneri de afaceri ai Chinei, la noi în România se duce de mulți ani o politică de sabotare a oricărei încercări de contracte serioase cu China. De ce au fost mereu sabotate contractele României cu China în ultimele trei decenii?

„Cel mai mare partid de opoziție din România va declanșa o anchetă publică privind contribuția Huawei la infrastructurile critice și va încerca să o blocheze din dezvoltarea rețelei 5G din cauza preocupărilor legate de securitate”, scrie Reuters.

Este clar că atunci când se face referire la „cel mai mare partid de opoziție din România”, este vorba de PNL. De ce ar încerca PNL-ul să saboteze un investitor uriaș precum Huawei?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Când vine vorba de a exprima vreo opinie publică critică față de vreun investitor străin din România, liberalii sunt primii care sar în apărarea multinaționalelor sau băncilor străine. Acum nu se mai tem că România ar putea pierde niște sume uriașe din cauza sabotării unui investitor străin?

„Trebuie să ne protejăm interesele strategice și există multe suspiciuni în jurul nostru”, a declarat Pavel Popescu, reprezentantul PNL în comisia IT a Parlamentului. „Este extrem de urgent să blocheze orice tranzacții publice, contracte, licitații cu compania chineză”, mai scrie Reuters

Un episod edificator de la începutul anilor ’90 îl redă și profesorul Ion Coja pe blogul sau, un astfel de exemplu in care un contract deosebit de benefic pentru economia romaneasca, prin care IMGB ar fi trebuit sa faca turbine pentru hidrocentralele chinezilor pe o perioada de circa 20 de ani, a fost sabotat din niste motive dementiale:

„În 1990 au venit chinezii la IMGB să facă o comandă de turbine pentru programul lor de hidrocentrale, pe următorii 20 de ani! Cunoșteau chinezii calitatea turbinelor românești, probabil! S-a opus nemernicul de Ion Iliescu, chipurile nu mai colaborăm cu comuniștii! Adică sabotaj pe față al intereselor naționale la cel mai înalt nivel!”, a scris ioncoja.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info