UDMR a rupt protocolul de colabo…

George Simion a zdru…

George Simion: Șantajul practica…

Descinderi, perchezi…

George Simion: "Viceprimarul UDM…

"Cu multă întârziere…

La 23 mai 1849 era asasinat de u…

La data de 15 mai 18…

În semn de protest, Garnizoana O…

Încă de la debutul s…

Tata socru îi UDMR-ist!

"Socrul său este mem…

George Simion: Legile Statului t…

Candidatul independe…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Ioan SABĂU POP, avocat: “O mie de ani de genocid a fost împotriva poporului român în Transilvania”

Print Friendly, PDF & Email

“O mie de ani de genocid a fost împotriva poporului român în Transilvania”, a spus avocatul Ioan SABĂU POP la Realitatea TV

Adevăruri nespuse, dar știute de o aproape o țară întreagă până acum, frustrările și amarul sufletesc al neamului românesc ostracizat și prigonit în Harghita și Covasna, au fost devoalate într-o scurtă dar intensă emisiune de la Realitatea TV.

Avocatul Ioan SABĂU POP, preocupat de cazurile restituirilor “cu cântec” din Transilvania, a spus că “trebuie cineva să recunoască și să-și ceară scuze” pentru “o mie de ani de genocid” împotriva românilor din Transilvania.

“Eu într-o echipă am propus un proiect legislativ de 14 articole privind restituirile de proprietăți. În 2012 le-am distribuit politicienilor și mi s-a promis ca va intra, n-a intrat. Și era o șansă mare în 2013… Trebuie respectată legea.

Avem legi care statuează foarte clar că acele organizații, ONG-uri, partide politice, indiferent că sun românești sau UDMR, sau altceva, pot să fie dizolvate ca o sancțiune în cazul nerespectarii dispozițiilor constituționale.

(…) Bunica mea mă purta prin cimitire și îmi arăta unde au fost gropi comune, unde au fost spânzurați, și așa mai departe… Noi trebuie să facem, poporul român trebuie să facă așa cum au făcut alte popoare, o discuție cu poporul ungar, cu Ungaria, anume cum a făcut Germania cu Franța, cum a făcut Germania cu Grecia, și-a cerut scuze Germania de două ori de la greci, cum a făcut Japonia cu China.

O mie de ani de genocid a fost împotriva poporului român în Transilvania. Trebuie cineva să recunoască și să-și ceară scuze, și a doua zi să pornim mai departe”, a spus avocatul Ioan SABĂU POP la Realitatea TV

Ioan SABĂU POP, avocat: "O mie de ani de genocid a fost împotriva poporului român în Transilvania", Foto: Realitatea TV
Ioan SABĂU POP, avocat: “O mie de ani de genocid a fost împotriva poporului român în Transilvania”, Foto: Realitatea TV

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
Comodo SSL

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Vacante in Grecia