“Celor care si-au pierdut limba si credința din cauza procesului de maghiarizare dorim să le reamintim că sunt români”

“Celor care si-au pierdut limba si credința din cauza procesului de maghiarizare dorim să le reamintim că sunt români, dorim să-i reîntoarcem la matcă, sprijinindu-i în același timp pe acei care încă luptă, păstrându-și limba, credința și obiceiurile strămoșești.”

“Lupta noastră.
Suntem români ortodocși ce răpun deznădejdea; venim din mileniile de bătălie si jertfă ale înaintașilor noștri și ne îndreptăm către Mântuirea noastră în cadrul Neamului Românesc. 

Reperele noastre fundamentale sunt Sfinții, Voievozii, Martirii, Cărturarii și Eroii acestui Pământ. Doctrina Națională pe care o urmăm a fost scrisă prin Luptă și Cuvânt de-a lungul diferitelor etape istorice de Horea, Cloșca și Crișan, Avram Iancu, Tudor Vladimirescu, Mihai Eminescu, Octavian Goga și de marea generație interbelică prin expresiile intelectuale si organizaționale proprii, cu o directă continuitate în generatia mărturisitorilor din închisorile comuniste și rezistența armată anticomunistă din munți desfășurată în perioada postbelică. 

Sfinții Părinți Ilie Cleopa, Arsenie Papacioc, Justin Pârvu, precum și mărturisitorii supraviețuitori ai temnițelor bolșevice au adus acest duh al românismului până în zilele noastre, un duh în care ne regăsim prin credința si faptele noastre. 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Acționăm pentru întărirea identității naționale, îndreptându-ne cu precădere către zonele în care aceasta este supusă celei mai puternice agresiuni, din punct de vedere etnic, lingvistic, cultural si religios. Mergem mai ales acolo unde este mai greu, în Inima Țării, în Harghita, Covasna și Mureș pentru a le fi alături fraților și surorilor noastre de credință și sânge. Celor care si-au pierdut limba si credința din cauza procesului de maghiarizare dorim să le reamintim că sunt români, dorim să-i reîntoarcem la matcă, sprijinindu-i în același timp pe acei care încă luptă, păstrându-și limba, credința și obiceiurile strămoșești.

 În centrul României se desfășoară un război rece inegal, pe de o parte fiind structurile maghiare din interiorul țării, organizate în partide și asociații sprijinite direct atât de către statul maghiar cât si de consiliile locale si județene, de cealaltă parte fiind comunitățile românești, reduse din punct de vedere numeric, care nu beneficiază în mod corespunzător de întărire logistică si umană din partea statului român. Scăderea dramatică a numărului cetățenilor români care se declară de etnie română și care cunosc limba română în cele trei județe reprezintă un real pericol pentru siguranța națională, în centrul țării dezvoltându-se astfel o zonă compactă care iese de facto de sub autoritatea statului. Considerăm că singura instituție care-și face pe deplin datoria în această confruntare este Biserica Ortodoxă Română. 

În această situație este mai mult decât necesară implicarea noastră concretă, a românilor din celelalte colțuri ale țării, în bătălia pentru identitatea națională din Ardeal, o situație similară celei din cele trei județe menționate mai sus regăsindu-se până în zona de graniță cu Ungaria, cu precădere pe raza județului Satu-Mare. 

Încercăm prin acțiunile noastre să producem un ,,export,, de românism din zonele puternic identitare în cele mai vitregite din acest punct de vedere, prin angrenarea de resurse materiale si umane menite să întărească componenta etnică românească.

Afirmăm valorile naționale, având în același timp reacții la agresiunile îndreptate împotriva acestora; suntem români vii în Duhul Neamului, mergem pe Calea Sa, iar în fața strigătului strămoșilor noștri, Cu Dumnezeu înainte, răspundem, într-un glas, #Prezent!” Autor: Mihai Tîrnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

"Cinstita" Europă: unui român i-a fost falsificată semnătura într-o fraudă ipotecară

mie mart. 13 , 2019
Un imigrant român din Spania a dovedit că i-au falsificat semnătura de pe o notificare de evacuare La opt ani după ce a fost evacuat din apartamentul său din Cerdán de Tallada de Xàtiva ( n.r. Játiva) pentru neplata ipotecii, Marian Popa a reușit să prezinte o dovadă concretă că […]

Poate vă place și:

libris.ro