RSS

(VIDEO) IAȘI: Manifest împotriva…

(VIDEO) IAȘI: Manife…

Cartea scrisă de Iohannis, "Pas …

Cartea scrisă de Ioh…

"Preamarele" târgului nost', Pir…

"Preamarele" târgulu…

(VIDEO) Senatoarea Diana Iovanov…

(VIDEO) Senatoarea D…

Aprecierile UJIR pentru misiunea…

  Privind cu îngrijor…

Evacuare eșuată la Carei! Mascaț…

   Astăzi, de la ora …

Copilărie fără pornografie. 100.…

  Grupul de inițiativ…

Comisia Europeană cere lămuriri …

  Comisia Europeană a…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

“Celor care si-au pierdut limba si credința din cauza procesului de maghiarizare dorim să le reamintim că sunt români”

Print Friendly, PDF & Email

“Celor care si-au pierdut limba si credința din cauza procesului de maghiarizare dorim să le reamintim că sunt români, dorim să-i reîntoarcem la matcă, sprijinindu-i în același timp pe acei care încă luptă, păstrându-și limba, credința și obiceiurile strămoșești.”

“Lupta noastră.
Suntem români ortodocși ce răpun deznădejdea; venim din mileniile de bătălie si jertfă ale înaintașilor noștri și ne îndreptăm către Mântuirea noastră în cadrul Neamului Românesc. 

Reperele noastre fundamentale sunt Sfinții, Voievozii, Martirii, Cărturarii și Eroii acestui Pământ. Doctrina Națională pe care o urmăm a fost scrisă prin Luptă și Cuvânt de-a lungul diferitelor etape istorice de Horea, Cloșca și Crișan, Avram Iancu, Tudor Vladimirescu, Mihai Eminescu, Octavian Goga și de marea generație interbelică prin expresiile intelectuale si organizaționale proprii, cu o directă continuitate în generatia mărturisitorilor din închisorile comuniste și rezistența armată anticomunistă din munți desfășurată în perioada postbelică. 

Sfinții Părinți Ilie Cleopa, Arsenie Papacioc, Justin Pârvu, precum și mărturisitorii supraviețuitori ai temnițelor bolșevice au adus acest duh al românismului până în zilele noastre, un duh în care ne regăsim prin credința si faptele noastre. 

Acționăm pentru întărirea identității naționale, îndreptându-ne cu precădere către zonele în care aceasta este supusă celei mai puternice agresiuni, din punct de vedere etnic, lingvistic, cultural si religios. Mergem mai ales acolo unde este mai greu, în Inima Țării, în Harghita, Covasna și Mureș pentru a le fi alături fraților și surorilor noastre de credință și sânge. Celor care si-au pierdut limba si credința din cauza procesului de maghiarizare dorim să le reamintim că sunt români, dorim să-i reîntoarcem la matcă, sprijinindu-i în același timp pe acei care încă luptă, păstrându-și limba, credința și obiceiurile strămoșești.

 În centrul României se desfășoară un război rece inegal, pe de o parte fiind structurile maghiare din interiorul țării, organizate în partide și asociații sprijinite direct atât de către statul maghiar cât si de consiliile locale si județene, de cealaltă parte fiind comunitățile românești, reduse din punct de vedere numeric, care nu beneficiază în mod corespunzător de întărire logistică si umană din partea statului român. Scăderea dramatică a numărului cetățenilor români care se declară de etnie română și care cunosc limba română în cele trei județe reprezintă un real pericol pentru siguranța națională, în centrul țării dezvoltându-se astfel o zonă compactă care iese de facto de sub autoritatea statului. Considerăm că singura instituție care-și face pe deplin datoria în această confruntare este Biserica Ortodoxă Română. 

În această situație este mai mult decât necesară implicarea noastră concretă, a românilor din celelalte colțuri ale țării, în bătălia pentru identitatea națională din Ardeal, o situație similară celei din cele trei județe menționate mai sus regăsindu-se până în zona de graniță cu Ungaria, cu precădere pe raza județului Satu-Mare. 

Încercăm prin acțiunile noastre să producem un ,,export,, de românism din zonele puternic identitare în cele mai vitregite din acest punct de vedere, prin angrenarea de resurse materiale si umane menite să întărească componenta etnică românească.

Afirmăm valorile naționale, având în același timp reacții la agresiunile îndreptate împotriva acestora; suntem români vii în Duhul Neamului, mergem pe Calea Sa, iar în fața strigătului strămoșilor noștri, Cu Dumnezeu înainte, răspundem, într-un glas, #Prezent!” Autor: Mihai Tîrnoveanu

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info