RSS

La 16 iulie 1967 a încetat din v…

La 16 iulie 1967 a î…

20 de ani fără Dan Sava de la Va…

Pe data de 16 iulie …

Clarificări din partea prefectur…

După escaladarea sca…

O mână de oameni cu dragoste de …

În vara anului 2018,…

Scriitorul Laurian Stănchescu, m…

"Excelenței Sale, Do…

Gunoiul ieșenilor va fi "plimbat…

Vineri, 12 iulie 201…

Deputata Mihaela HUNCĂ despre Co…

Adoptarea prin ordon…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

“Cinstita” Europă: unui român i-a fost falsificată semnătura într-o fraudă ipotecară

Print Friendly, PDF & Email

Un imigrant român din Spania a dovedit că i-au falsificat semnătura de pe o notificare de evacuare

La opt ani după ce a fost evacuat din apartamentul său din Cerdán de Tallada de Xàtiva ( n.r. Játiva) pentru neplata ipotecii, Marian Popa a reușit să prezinte o dovadă concretă că nici el și nici fratele său Iancu, nu au semnat actul oficial emis de către judecătorul din Xàtiva pe 16 martie 2009, scrie levante-emv.com.

Un raport caligrafic recent de 19 pagini pregătit de un expert judiciar din València nu aruncă nici o umbră de îndoială cu privire la autorii semnăturii, după ce au colectat cu atenție diferite documente și au comparat scrisurile de pe ele.

Studiul, la care un ziar local spaniol a avut acces, arată că este vorba de o încercare clară de falsificare. Românul Marian Popa, care a depus o reclamație la secția Poliției Naționale din Xativa, speră că va fi deschisă o investigație pentru a clarifica ceea ce până acum nu a putut demonstra, cu toate că s-a bătut până acum pe toate fronturile posibile.

"Cinstita" Europă: unui român i-a fost falsificată semnătura într-o frauda ipotecară, Foto: facebook.com/marian.popa.353803
“Cinstita” Europă: unui român i-a fost falsificată semnătura într-o frauda ipotecară, Foto: facebook.com/marian.popa.353803

“Am cereri depuse la parlament și la presedinte”, a transmis Marian Popa pentru Glasul.info

Din 2006, de când a început să lucreze în Spania, Marian Popa nu și-ar fi imaginat niciodată ce poate trăi numai peste trei ani, atunci când s-a trezit pe pământ spaniol victima unei fraude ipotecare, fiindu-i falsificată semnătura. Europa cea prea mult “cinstită” îi spulberase visul unei “țări ca afară”, un stereotip fluturat până la limita ridicolului de către hipsterimea din România.

Glasul.info: Deci, v-au falsificat semnătura pentru a vă evacua?

Marian Popa: Da, și pentru a îmi reclama sume de bani inexistente. Asta e practica bancară, înșeală lumea în acte și procese. Aici în Spania justiția este cumparată de bănci, iar cetățenii nu au capacitatea intelectuală să observe perversiunea justiției care sprijină fraudele bancare.

Glasul.info: Ați semnat o ipotecă fără să cunoașteți toate condițiile sau clauzele din ea?

Marian Popa: Da. Bine zis. Așa e. Au mai și falsificat semnătura, număr de cont…

Glasul.info: Care este situația actuală în care vă găsiți? Cum progresează cazul?

Marian Popa: Avocatul din oficiu spune că e de bine acum, fiindcă a intervenit ministerul fiscal la cererea mea. Mă interesează să scoatem la lumină fraudele bacilor.

Glasul.info: Sunteți dezamăgit de Spania?

Marian Popa: Mă căiesc din prima zi


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL