Apariție editorială interesantă: “Între Alba Iulia și Trianon. Ungaria tuturor cauzelor și războaiele de succesiune (1918-1920)”

“În cadrul programului secesionist “Trianon 100”, vizând destrămarea României și coordonat personal de Viktor ORBAN, în anul 2017, la Șumuleu Ciuc, arhiepiscopul catolic de Alba Iulia Jakubinyi Gyorgy și nunțiul papal, Miguel Maury Buendia au negociat vizita Papei Francisc în Romania, în perioada 31 mai – 02 iunie 2019.

Cu această ocazie, iredentiștii intenționează să proclame independența sau autonomia Transilvaniei (vezi afișele exhibate de Laszlo Tokes în Parlamentul UE de acceptare în UE a ….  Transilvaniei, „Transylvania in the EU”) și crearea, ca parte a Ungariei, a bantustanului Erdelyi (“Ținutul Secuiesc”).

În care scop, Europa Occidentală și România (prin lansări la Târgu Mureș) au fost invadate de cărți falsificatoare de Istorie editate la Budapesta, pe temele “Trianon” și “Istoria secuilor”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Declanșând, în cadrul acestui război hibrid și în condițiile batjocoririi de către clasa noastra politică a “Centenarului”, propriul său program (Mihai Viteazul in Cetate), pentru perioada martie 2018 – septembrie 2020, SCMD, cu sprijinul partenerilor din CNSC, a replicat prin acțiuni culturale în numeroase orașe din țară, menite să trezească la români conștiința națională.

Apariție editorială interesantă: “Între Alba Iulia și Trianon. Ungaria tuturor cauzelor și războaiele de succesiune (1918-1920)”, Foto: http://sindicatulcmd.blogspot.com/
Apariție editorială interesantă: “Între Alba Iulia și Trianon. Ungaria tuturor cauzelor și războaiele de succesiune (1918-1920)”, Foto: http://sindicatulcmd.blogspot.com/

Astăzi, lansează, în perspectiva venirii Papei Francisc în Romania, lucrarea “Între Alba Iulia și Trianon. Ungaria tuturor cauzelor și războaiele de succesiune (1918-1920)”, sub semnătura istoricului militar dr. Mircea DOGARU, președintele SCMD.

Bazată strict pe documente și argumente de drept internațional, cartea a apărut in Editura “Mures”, la Târgu Mureș și este destinată bibliotecilor județene, municipale, universitare, ale colegiilor și comunale din fostele provincii românești istorice Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Bucovina și bibliotecilor comunităților romanesti din Diaspora. Ca muniție letală!

În curand, și tot ca atenționare a Sanctității Sale Papa Francisc, ca mesaj al românilor catolici, greco-catolici și ortodocși, va vedea lumina tiparului, sub aceeași semnatură, și lucrarea: “Secuii, poporul furat”.

Honor et Patria! Vae Victis!

Secretariatul General al SCMD

Sursa: sindicatulcmd.blogspot.com

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Buna Vestire la Valea Zălanului - Din nou împreună în acțiune și rugăciune pentru întărirea Neamului Românesc din Inima Țării

mar mart. 19 , 2019
” Buna Vestire la Valea Zălanului, jud. Covasna. Calea Neamului și Frăția Ortodoxă, condusă de Dan Ciprian Grăjdeanu, din nou împreună în acțiune și rugăciune pentru întărirea Neamului Românesc din Inima Țării.  Luni dimineața, 25 martie, cu Pace, cu Flamurile lui Hristos și ale Statului Român, vom păși acolo unde […]

Poate vă place și:

libris.ro