Maria Grapini, indignată de afișul lui Laszlo Tokes din PE: „Este o nouă provocare! Transilvania este parte a României!”

Laszlo Tokes a reușit să stârnească indignarea europarlamentarilor români cu afișul din PE intitulat „Transylvania in the EU” ce anunța un eveniment programat a se desfășura pe data de 19 martie, avându-l ca gazdă pe Laszlo Tokes și ca invitați pe  fostul președinte al Ungariei, Pal Schmitt și președintele Comisiei de Politică Externă a Parlamentului Ungariei, Zsolt Nemeth, binecunoscut pentru pozițiile sale foarte acide legate de autonomia maghiarilor din România.

Maria Grapini a reacționat ferm la vederea afișului prezent pe holurile din Parlamentul European, afirmând că este vorba de o provocare.

Afișul din PE intitulat „Transylvania in the EU” ce anunța un eveniment programat a se desfășura pe data de 19 martie

„Este o nouă provocare, marca Laszlo Tokes, ca să nu spun o prostie! Transilvania este parte a României și este în UE, știe orice copil, și român, și maghiar! De ce această fracturare, separare, rupere, nici măcar insinuantă, ci directă, postată pe un afiș oficial?

An de an, în preajma zilei de 15 martie, unii reprezentanți maghiari, de la noi sau de la ei, insuficient de… maturi, deranjează impertinent neamul nostru care le-a oferit TOTUL!

E o lipsă cronică de bun simț din partea lui Laszlo Tokes, e o nouă sfidare ieftină, prin care încalcă, din postura de eurodeputat maghiar, drepturile unui stat membru, independent, unitar, suveran și duce în Parlamentul European informații false!”, a declarat europarlamentarul român, Maria Grapini.

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns