RSS
TwitterFacebookPinterest

Frăția Ortodoxă: Mass media tace, complice, cu privire la cazul Nadăș

Cazul retrocedării ilegale de la Nadăș naște solidaritate între românii din diverse zone ale țării și sătenii din satul arădean peste care de ani buni s-a abătut una dintre cele mai nebănuite năpaste ale democrației postdecembriste și ale “justiției independente”.

După trei decenii de “libertate” ca în vestul sălbatic, este mai mult decât clar faptul că s-a experimentat și se experimentează încă pe pielea românilor prin intermediul sistemului de justiție. Justiția asta “independentă” a fost lăsată să zburde ca un armăsar în stare de semisălbăticie, să strângă potcoave de cai morți, sau să numere cai verzi pe pereți.

Frăția Ortodoxă reacționează la lipsa de implicare a presei din România cu privire la cazul retrocedării controversate a satului Nadăș, afirmând că dosarul Nadăș este un caz “despre care mass media tace, complice”.

” 20 martie 2019 – în timp ce la Tribunalul Olt din Slatina se judeca unul din sutele de termene ale unui proces devenit ridicol și interminabil împotriva sătenilor din Nadăș și, de fapt, împotriva poporului român, Frăția Ortodoxă a protestat în fața Guvernului României pentru a atrage atenția asupra acestei cauze despre care mass media tace, complice.

Despre atenția presei (“libere”) și a mediilor de comunicare românești, nu putem spune decât vorba “pentru unii mumă, pentru alții ciumă”: pentru orice steag UE și #rezist din piață avem acoperire cu știri și dezbateri, câtă vreme pentru Nadăș (unde un sat întreg a fost retrocedat, cu tot cu cimitir și biserică, unei singure persoane, pe baza unor certificate falsificate în afara României) avem o asurzitoare tăcere.

apiland.ro

Cert e că în România acționează de 30 de ani o mafie a retrocedărilor ilegale, formată dintr-un număr mic de magistrați și notari, dar având protecție politică la cel mai înalt nivel, de la toate partidele. Există un interes ca suprafețe imense de teren să ajungă în proprietatea străinilor, direct sau prin interpuși, și aceasta se face prin documente de moștenire falsificate grosolan și prin hotărâri judecătorești dubioase.

Satul Nadăș este doar unul dintre aceste cazuri.

Sătenii din Nadăș să știe că nu sunt singuri și facem apel la toți românii să se intereseze despre tragedia lor, anume faptul că de mai bine de 12 ani își caută dreptatea în justiție degeaba. Oricare dintre noi putem deveni oricând victimele mafiei din justiție și elementul principal pe care se bazează agresorii este izolarea victimelor. Cu cât faptele lor devin mai vizibile, cu atât mai greu le este să încalce legea.

Obiectivul protestului nostru este de a atrage atenția Guvernului și românilor că există și acest caz! Frăția Ortodoxă cere Guvernului și Justiției din România să se facă dreptate pentru Nadăș!”, scrie Fratia Ortodoxa Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtatorul de Biruinta pe facebook

Frăția Ortodoxă: Mass media tace, complice, cu privire la cazul Nadăș, Foto: facebook.com/jnepiisfantuluigheorghe
Frăția Ortodoxă: Mass media tace, complice, cu privire la cazul Nadăș, Foto: facebook.com/jnepiisfantuluigheorghe


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]