libris.ro

Frăția Ortodoxă: Mass media tace, complice, cu privire la cazul Nadăș

Cazul retrocedării ilegale de la Nadăș naște solidaritate între românii din diverse zone ale țării și sătenii din satul arădean peste care de ani buni s-a abătut una dintre cele mai nebănuite năpaste ale democrației postdecembriste și ale „justiției independente”.

După trei decenii de „libertate” ca în vestul sălbatic, este mai mult decât clar faptul că s-a experimentat și se experimentează încă pe pielea românilor prin intermediul sistemului de justiție. Justiția asta „independentă” a fost lăsată să zburde ca un armăsar în stare de semisălbăticie, să strângă potcoave de cai morți, sau să numere cai verzi pe pereți.

Frăția Ortodoxă reacționează la lipsa de implicare a presei din România cu privire la cazul retrocedării controversate a satului Nadăș, afirmând că dosarul Nadăș este un caz „despre care mass media tace, complice”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


” 20 martie 2019 – în timp ce la Tribunalul Olt din Slatina se judeca unul din sutele de termene ale unui proces devenit ridicol și interminabil împotriva sătenilor din Nadăș și, de fapt, împotriva poporului român, Frăția Ortodoxă a protestat în fața Guvernului României pentru a atrage atenția asupra acestei cauze despre care mass media tace, complice.

Despre atenția presei („libere”) și a mediilor de comunicare românești, nu putem spune decât vorba „pentru unii mumă, pentru alții ciumă”: pentru orice steag UE și #rezist din piață avem acoperire cu știri și dezbateri, câtă vreme pentru Nadăș (unde un sat întreg a fost retrocedat, cu tot cu cimitir și biserică, unei singure persoane, pe baza unor certificate falsificate în afara României) avem o asurzitoare tăcere.

Cert e că în România acționează de 30 de ani o mafie a retrocedărilor ilegale, formată dintr-un număr mic de magistrați și notari, dar având protecție politică la cel mai înalt nivel, de la toate partidele. Există un interes ca suprafețe imense de teren să ajungă în proprietatea străinilor, direct sau prin interpuși, și aceasta se face prin documente de moștenire falsificate grosolan și prin hotărâri judecătorești dubioase.

Satul Nadăș este doar unul dintre aceste cazuri.

Sătenii din Nadăș să știe că nu sunt singuri și facem apel la toți românii să se intereseze despre tragedia lor, anume faptul că de mai bine de 12 ani își caută dreptatea în justiție degeaba. Oricare dintre noi putem deveni oricând victimele mafiei din justiție și elementul principal pe care se bazează agresorii este izolarea victimelor. Cu cât faptele lor devin mai vizibile, cu atât mai greu le este să încalce legea.

Obiectivul protestului nostru este de a atrage atenția Guvernului și românilor că există și acest caz! Frăția Ortodoxă cere Guvernului și Justiției din România să se facă dreptate pentru Nadăș!”, scrie Fratia Ortodoxa Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtatorul de Biruinta pe facebook

Frăția Ortodoxă: Mass media tace, complice, cu privire la cazul Nadăș, Foto: facebook.com/jnepiisfantuluigheorghe
Frăția Ortodoxă: Mass media tace, complice, cu privire la cazul Nadăș, Foto: facebook.com/jnepiisfantuluigheorghe

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info