RSS
TwitterFacebookPinterest

Un club de etnologie preocupat de “autolegitimarea” familiei tradiționale?

Cei de la ETNOSTUD se prezintă pe pagina lor de pe o rețea de socializare, ca fiind un club de etnologie şi studii culturale, inițiat de studenții masteratului Studii literare românești, Facultatea de Litere, UBB, coordonat de Eleonora Sava.

“Clubul ETNOSTUD propune tinerilor cercetarea și valorificarea formelor actuale ale tradiției, din perspectiva studiilor culturale. Clubul adună studenți de la toate nivelurile de învățământ universitar (licență, masterat, doctorat), indiferent de formarea inițială. “, se arată pe pagina de Facebook a clublui ETNOSTUD

Printre evenimentele recente promovate de către acest club de etnologie, ne-a atras atenția o invitație la o dezbatere legată de “problematica ridicată de conceptul „familiei tradiționale””.

apiland.ro
Un club de etnologie preocupat de “autolegitimarea” familiei tradiționale?, Foto: facebook.com/search/str/ETNOSTUD

“Clubul ETNOSTUD vă invită la o întâlnire pornind de la problematica ridicată de conceptul „familiei tradiționale” ale cărui implicații ideologice se află la punctul de intersecție a studiilor culturale actuale cu dimensiunea modernă a etnologiei în vecinătatea sa față de câmpul antropologiei.

Studenții masteranzi în cadrul secției de Studii Literare Românești, Mihai Duma și Dragoș Bucur, vor prezenta o analiză a sferei discursive din jurul referendumului pentru redefinirea familiei, oprindu-se cu precădere asupra invocării valorilor tradițional-religioase și naționaliste de către susținătorii inițiativei legislative de modificare a Constituției, reprezentați la nivel public de către Coaliția pentru Familie.

Prezentarea va avea loc miercuri, 27 martie 2019, de la ora 18:00, la Facultatea de Litere (str. Horea, nr. 31), în sala Popovici.”, scriu pe facebook organizatorii evenimentului

Două aspecte ies foarte tare în evidență în legătură cu acest eveniment: “autolegitimarea familiei tradiționale” și invocarea “valorilor tradițional-religioase și naționaliste“.

Autolegitimarea, cui? A familiei tradiționale? Oare chiar atât de tare să fie afectat Clujul de neomarxism?Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]