RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Germania, nebună de furie: cum i se scurg miliardele printre degete

De câte ori nu i s-a dat peste mâini României ori de câte ori s-a uitat cu jind la banii Chinei, sau ai Rusiei? Ei bine, vizita recentă a președintelui Chinei, Xi Jinping, în anumite țări europene, a adus de asemenea și mulți bani: de ordinul zecilor de miliarde de euro.

Unul dintre rebelii Europei, Italia, a smuls Chinei un uriaș contract de infrastructură: Italia a semnat zilele trecute Iniţiativa Centura şi Drumul (ICD) a Chinei. Germania spumegă de furie.

libris.ro

Un al doilea motiv pentru care Germaniei să-i fluture fălcile de furie este semnarea dintre China și Franța a unui contract de 30 de miliarde de euro, în urma căruia bolnavul economiei franceze, Airbus-ul, a fost deodată readus la viață, pe linia de plutire. Deja Germania e în postura dependenților de jocuri de noroc care tocmai și-au pierdut casa la pariuri.

Germania, nebună de furie: cum i se scurg miliardele printre degete
Germania, nebună de furie: cum i se scurg miliardele printre degete

Germania era obișnuită până de curând să sugă de la două vaci extraordinar de fertile: China și Rusia, asigurându-și în permanență exclusivitatea cu privire la aceste două mari puteri mondiale. Schimbarea macazului din partea Chinei a produs un deranj serios, extrem de vizibil pe fețele oficialilor germani, de parcă ar fi fost săpat pe fizionomia acestora de către niște sculptori invizibili.

DA, mai există și alte țări care s-au trezit din prostia lor și au sesizat duplicitatea Germaniei pe plan economic! Iată că Italia, Franța, urmate și de alte țări mai mici s-au trezit. România când se trezește?Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info