RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Un controversat proiect legislativ pentru constituirea unor așa zise “gărzi secuiești”, a trecut tacit de Senat

O propunere legislativă cu un subiect deosebit de controversat, a fost inițiată de către un grup de senatori și deputați UDMR. “Propunere legislativă pentru completarea şi modificarea Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi a Legii nr.78/2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România“, se intitulează controversata inițiativă a celor de la UDMR, și prespupune constituirea legală a unor așa zise “gărzi secuiești”, pe bază de voluntariat.

apiland.ro

Deși a primit mai multe rapoarte negative din partea unor comisii parlamentare ( Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială depune raportul cu nr. 38-NEGATIV și
Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională depune raportul cu nr. 91-NEGATIV,
aviz de la Consiliul Legislativ – cu nr. 1246/03.01.2019 (negativ), aviz de la Consiliul Economic şi Social – cu nr. 6587/28.12.2018 (negativ)), inițiativa a trecut tacit prin Senat datorită faptului că nu a fost dezbătută în termenul util, și apoi trimisă către Camera Deputaților.

UDMR-iștii afirmă că pe lângă paza asigurată de către forțele locale de poliție, jandarmerie și alte instituții specializate, să fie introdusă pază locală formată din grupuri de voluntari, motivându-și inițiativa prin numărul scăzut de polițiști de la nivel local.

“Având în vedere ca la nivelul anumitor județe, numărul polițiștilor este destul de scăzut, este necesară înființarea pazei civile comunale/locale pentru activitățile specifice care le sunt atribuite prin actul de înființare adoptat de consiliul local în subordinea căruia își desfășoară activitatea.”, se arată în expunerea de motive a inițiatorilor propunerii legislativeContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]