RSS
TwitterFacebookPinterest

Kovesi este “dorită” în Ucraina

Dacă Vladimir Zelenski ar câștiga alegerile prezidențiale în Ucraina, funcția de procuror general din țara vecină este pregătită pentru Laura Codruța Kovesi. Chiar dacă de la apariția acestei știri am apucat s-o vedem inclusiv în câteva publicații serioase, încă există ceva care ne-a ținut departe de publicarea unui asemenea gen de informație.

Deși Zelenski este un soi de clovn mediatic, care nu s-a ținut de-a lungul carierei sale de comediant prea departe nici de scandalurile mondene și nici de declarațiile controversate, declarația legată de rezervarea funcției de procuror general al Ucrainei pentru Laura Codruța Kovesi este mai mult decât doar un simplu discurs populist.

Cei care au supravegheat cu atenție zona mediatică din ultimii ani, au putut observa cum pentru Kovesi s-a mobilizat o gigantică mașină de propagandă internațională care a lucrat constant și neobosit la construirea unui adevărat cult al personalității pentru fosta șefă a DNA.

Din zona GDS-istă, am observat cum se ridică voci care încearcă să ne adoarmă cu teorii potrivit cărora inițiativa din Ucraina este doar populism electoral. Doar că nu, nu e doar atât. Este ceva mai mult: și în Bulgaria există un curent asemănător, un adevărat cult pentru industria anticorupție din România. Emisiuni întregi pe la unele televiziuni bulgare erau dedicate imaginii lui Kovesi, dezbateri pe teme de corupție și pupincurism nestăvilit pentru fosta șefă a DNA.

Foto: captură Bit TV / Bulgaria
Foto: captură Bit TV / Bulgaria

Cine a lucrat fie până și pentru o amărâtă de campanie publicitară completă internă în România, știe cât de mult costă o astfel de promovare. Ori am ajuns să vedem în ultima vreme clipuri de propagandă pro Kovesi până și în limba ucraineană, bulgară, macedoneană, albaneză sau chiar rusă!? Pe la televiziunile bulgare, era prezentată ca și cum ar fi fost un specialist în dezinsecție, care te scapă de … insectele de politicieni.

Foto: captură Bit TV

Foto: captură Bit TV / Bulgaria

În Ucraina, la fel, aceeași propagandă deșănțată la adresa fostei șefe a DNA: publicații ucrainene care o numesc “Comisarul Cattani” al justiției românești.

apiland.ro
Foto: captură marusnews.com

Nici măcar mica Macedonie (n.r. redenumită de curând
Macedonia de Nord) n-a scăpat de această infuzie cu propagandă pro Kovesi, mai ales după ce țara a fost compromisă puternic de ONG-uri sorosiste iar instituțiile infiltrate până la cel mai înalt nivel cu sorosisti sau progresiști radicali.

Foto: captura Youtube / Radio Slobodna Evropa na Makedonski
Foto: captură faktor.mk

Albania este o altă surpriză, unde regăsim aceeași propagandă găunoasă cu succesul orbitor al anticorupției din România, și cu Laura Codruța Kovesi prezentată de parcă ar fi fost o zeiță modernă a “dreptății”.

Foto: Youtube / Top Channel Albania

Și lista continuă cu un lung șir de țări europene în care mustește acest gen de promovare mediatică. Toată această propagandă internațională costă enorm, resurse mai presus de orice închipuire. Cu ce resurse sunt alimentate motoarele acestei propagande uriașe? Cine sunt cei care și-au golit cu atâta dărnicie buzunarele pentru a-i construi un adevărat cult al personalității Codruței Kovesi peste hotare?Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]