Kovesi este „dorită” în Ucraina

Dacă Vladimir Zelenski ar câștiga alegerile prezidențiale în Ucraina, funcția de procuror general din țara vecină este pregătită pentru Laura Codruța Kovesi. Chiar dacă de la apariția acestei știri am apucat s-o vedem inclusiv în câteva publicații serioase, încă există ceva care ne-a ținut departe de publicarea unui asemenea gen de informație.

Dacă Vladimir Zelenski ar câștiga alegerile prezidențiale în Ucraina, funcția de procuror general din țara vecină este pregătită pentru Laura Codruța Kovesi. Chiar dacă de la apariția acestei știri am apucat s-o vedem inclusiv în câteva publicații serioase, încă există ceva care ne-a ținut departe de publicarea unui asemenea gen de informație.

Deși Zelenski este un soi de clovn mediatic, care nu s-a ținut de-a lungul carierei sale de comediant prea departe nici de scandalurile mondene și nici de declarațiile controversate, declarația legată de rezervarea funcției de procuror general al Ucrainei pentru Laura Codruța Kovesi este mai mult decât doar un simplu discurs populist.

Cei care au supravegheat cu atenție zona mediatică din ultimii ani, au putut observa cum pentru Kovesi s-a mobilizat o gigantică mașină de propagandă internațională care a lucrat constant și neobosit la construirea unui adevărat cult al personalității pentru fosta șefă a DNA.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Din zona GDS-istă, am observat cum se ridică voci care încearcă să ne adoarmă cu teorii potrivit cărora inițiativa din Ucraina este doar populism electoral. Doar că nu, nu e doar atât. Este ceva mai mult: și în Bulgaria există un curent asemănător, un adevărat cult pentru industria anticorupție din România. Emisiuni întregi pe la unele televiziuni bulgare erau dedicate imaginii lui Kovesi, dezbateri pe teme de corupție și pupincurism nestăvilit pentru fosta șefă a DNA.

Foto: captură Bit TV / Bulgaria
Foto: captură Bit TV / Bulgaria

Cine a lucrat fie până și pentru o amărâtă de campanie publicitară completă internă în România, știe cât de mult costă o astfel de promovare. Ori am ajuns să vedem în ultima vreme clipuri de propagandă pro Kovesi până și în limba ucraineană, bulgară, macedoneană, albaneză sau chiar rusă!? Pe la televiziunile bulgare, era prezentată ca și cum ar fi fost un specialist în dezinsecție, care te scapă de … insectele de politicieni.

Foto: captură Bit TV

Foto: captură Bit TV / Bulgaria

În Ucraina, la fel, aceeași propagandă deșănțată la adresa fostei șefe a DNA: publicații ucrainene care o numesc „Comisarul Cattani” al justiției românești.

Foto: captură marusnews.com

Nici măcar mica Macedonie (n.r. redenumită de curând
Macedonia de Nord) n-a scăpat de această infuzie cu propagandă pro Kovesi, mai ales după ce țara a fost compromisă puternic de ONG-uri sorosiste iar instituțiile infiltrate până la cel mai înalt nivel cu sorosisti sau progresiști radicali.

Foto: captura Youtube / Radio Slobodna Evropa na Makedonski
Foto: captură faktor.mk

Albania este o altă surpriză, unde regăsim aceeași propagandă găunoasă cu succesul orbitor al anticorupției din România, și cu Laura Codruța Kovesi prezentată de parcă ar fi fost o zeiță modernă a „dreptății”.

Foto: Youtube / Top Channel Albania

Și lista continuă cu un lung șir de țări europene în care mustește acest gen de promovare mediatică. Toată această propagandă internațională costă enorm, resurse mai presus de orice închipuire. Cu ce resurse sunt alimentate motoarele acestei propagande uriașe? Cine sunt cei care și-au golit cu atâta dărnicie buzunarele pentru a-i construi un adevărat cult al personalității Codruței Kovesi peste hotare?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Ungurii s-au distrat pe cinste pe seama prostiei liderilor politici din România de la congresul UDMR

lun apr. 15 , 2019
De curând, un cititor ne-a trimis câteva reacții din Ungaria cu privire la participarea liderilor politici români la congresul UDMR din acest an de la Cluj.

Poate vă place și:

libris.ro