libris.ro

Liviu Pleșoianu: De mai mult de doi ani nu s-a realizat DEPOLITIZAREA ONG-urilor de „UTILITATE PUBLICĂ”

Odată cu izbucnirea scandalului legat de premierea lui Augustin Lazăr de către GDS, deputatul Liviu Pleșoianu reamintește de inițiativa sa legislativă cu privire la transparentizarea și depolitizarea ONG-urilor de așa zisă „utilitate publică”, printre care se numără și GDS, o organizație a cărei membri s-au gândit că încă este „de bon ton” în România să premiezi torționarii.

” Nu e nicio mirare. E doar o altă MIZERIE a „Grupului pentru Dialog Social”. Mirarea e alta: de mai mult de doi ani, proiectul privind ONG-urile e uitat bine prin sertare…

Încă din martie 2017, am depus împreună cu Șerban Nicolae un proiect de lege care vizează nu doar transparentizarea finanțării ONG-urilor (Șerban), dar și DEPOLITIZAREA ONG-urilor de UTILITATE PUBLICĂ (eu)! Am scris în proiect că un ONG nu poate dobândi sau își pierde statutul de UTILITATE PUBLICĂ în cazul în care desfășoară „activități politice de orice fel: activități de strângere de fonduri sau campanii de sprijinire ori opoziție față de un partid politic sau un candidat pentru o funcție publică în care acesta poate fi numit ori ales”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Am scris această parte a proiectului de lege după ce am analizat cum procedează celelalte state europene. Ca exemple ilustrative, Germania și Marea Britanie sunt foarte stricte cu privire la interdicția de a te implica politic dacă ești ONG de utilitate publică! Foarte, foarte stricte!

…Poate prin anul 2899 va exista determinarea necesară pentru a ajunge acest proiect legislativ la vot. Dacă nu, poate mai încercăm după anul 10.804.”, a scris deputatul Liviu Pleșoianu pe facebook

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info