Constantin Codreanu: Peste 1.000 de basarabeni mai aproape de cetăţenia română datorită Centrului pe care l-am lansat la Chişinău

1.075 de basarabeni care se află în proces de redobândire a cetăţeniei române au beneficiat de asistenţă oferită în cadrul Centrului pentru Cetăţenie Română din momentul lan-sării acestuia, la Chişinău, de către deputatul Constantin Codreanu, preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării.

1.075 de basarabeni care se află în proces de redobândire a cetăţeniei române au beneficiat de asistenţă oferită în cadrul Centrului pentru Cetăţenie Română din momentul lan-sării acestuia, la Chişinău, de către deputatul Constantin Codreanu, preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării.

Deputatul a înfiinţat Centrul pentru Cetăţenie Română, la sfârşitul anului 2017, în cadrul Biroului Parlamentar de la Chişinău, acolo unde echipa sa oferă consultaţii privind întreg procesul de redobândire a cetăţeniei române. În cadrul Centrului, basarabenii obţin su-port absolut gratuit cu privire la paşii pe care trebuie să-i urmeze în a-şi redobândi cetăţenia română, precum şi consultaţii referitor la actele de stare civilă, de identitate şi călătorie româ-neşti. Numărul basarabenilor care solicită redobândirea cetăţeniei române creşte de la an la an, iar instituţiile responsabile ale statului român nu reuşesc să facă faţă numeroaselor solicitări.

Activitatea Centrului pentru Cetăţenie Română vine ca răspuns pentru această realitate, făcând parte din seria demersurilor deputatului Constantin Codreanu de facilitare a procesului de re-dobândire a cetăţeniei române.Ideea de a crea acest Centru a apărut în cadrul Atelierului legislativ cu genericul „Legea cetăţeniei române, necesităţi de ajustare”, organizat la Chişinău, în 2017, în urma dis-cuţiilor cu cetăţenii şi reprezentanţii mediului asociativ românesc din Republica Moldova.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

„Încetăţenirea etnicilor români din Republica Moldova este o soluţie pe care ne-o putem oferi nouă ca stat pentru soluţionarea problemei demografice pe care o are România. Totodată, creşterea numărului basarabenilor care-şi redobândesc cetăţenia română reprezintă un pas important în procesul de unificare a celor două state româneşti. Sunt convins că Centrul va continua să impulsioneze substanţial procesul de repunere a basarabenilor în drepturile fireşti de cetăţeni români, la care aceştia nu au renunţat niciodată şi de care au fost privaţi în mod abuziv.

După soluţionarea problemei cunoscute ca «dosarul minorilor non-cetăţeni», care afecta circa 40 de mii de persoane, următorul obiectiv declarat şi asumat, des-pre care am vorbit în repetate rânduri, a fost cel de dublare a membrilor Comisiei pentru Cetă-ţenie din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie în conformitate cu Ordonanţa de Ur-genţă a Guvernului nr. 65/2017.

Ca şi în cazul minorilor non-cetăţeni, am ajuns la concluzia că demersurile politice nu sunt suficiente. Tocmai de aceea, astăzi, dau start unei petiţii pe care vă invit să o semnaţi pe www.constantincodreanu.ro şi pe care urmează să o prezint la finalul aceste sesiuni parlamentare viitorului Ministru al Justiţiei în subordinea căruia se află ANC, precum şi Ministrului Finanţelor Publice de la care vom solicita fondurile necesare pentru a transpune în realitate această solicitare”, a transmis deputatul Constantin Codreanu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Avocatul Dan Chitic: De azi, USR e un ”partid penal”! Oficial. Fuziunea dintre USB și USR investigată de PG

sâm apr. 20 , 2019
În urma unei plângeri depuse de către fosta senatoare Cristiana Anghel, Parchetul General investighează fuziunea dintre USR și USB din anul 2016, a anunțat avocatul Dan Chitic pe contul său de facebook.

Poate vă place și:

libris.ro