RSS

FAO: Sunt necesari pași importan…

Sunt necesari pași i…

Lansare de carte care îi va pune…

La București se lans…

Mișcarea politică ROMÂNIA MARE Î…

Mișcarea politică RO…

Daniel Gheorghe: USR are o obses…

Deputatul liberal Da…

150 de Torțe pentru Eroii Români…

"Astăzi o Torță; pe …

Bolșevicii ăștia mici de la USR …

Bolșevicii ăștia mi…

Război ideologic grețos pe Wikip…

Cine a avut vreodată…

Cătălin Ivan solicită CNA-ului r…

Într-o vreme când re…

Aurelian Pavelescu: Într-o socie…

"De la Mihai Șora la…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Președintele Asociației Codrenii: Obrăznicie din partea președintelui UDMR, care consideră România stat multinațional

Print Friendly, PDF & Email

Vineri, 19 aprilie 2019, a avut loc la Satu Mare lansarea a două volume de suflet pentru românii din Transilvania:
“Ardealul pământ românesc” (Problema Ardealului văzută de un american), Milton G. Lehrer. Editura Citadela, 2018, și “Românii din Transilvania în Primul Război Mondial. 1914-1918”, Ioan Bâtea, Editura Eurotip, 2018.

În aceeași zi, în orașul Satu Mare a avut loc și o ceremonie de reconstituire a intrării Armatei Române în Satu Mare în 1919 pentru eliberarea orașului și instaurarea administrației românești (n.r. despre care am scris aici). 

Evenimentul organizat pentru lansarea cărții “Ardealul pământ românesc” , Foto: Facebook/ Asociația Codrenii

Pe scena Teatrului de Nord Satu Mare, la evenimentul organizat pentru lansarea cărții “Ardealul pământ românesc”, au luat cuvântul mai multe personalități locale, printre care și președintele Asociației Codrenii, Ionel Costescu.

“În anul 1921, PCR (n.r. PCdR / Partidul Comunist din România) a fost scos în ilegalitate pentru că (n.r. membrii acestuia) și-au însușit ceea ce Lenin spunea la internaționala a III-a comunistă, că România este un stat multinațional, și că popoarele au dreptul la autodeterminare.

Iată că la congresul UDMR de la Cluj ne spune însuși președintele (n.r. al UDMR):

“Noi privim România ca pe o ţară multinaţională”, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, la Congresul UDMR

Reacția oamenilor politici, incredibilă! Nu numai că nu au sancționat această obrăznicie, dar și-au însușit și folosesc termenii de multietnic, multinațional, multicultural, de parcă țara noastră ar fi un loc al nimănui, unde au venit mai multe popoare și au pus corturile aici. Și acum mai vedem noi cine a conduce…

Că dacă suntem multionațional, urmează o federalizare. Multietnic? Etniile sunt popoare care au o cultură, limbă proprie, dar n-au o țară. Deci noi n-avem o țară? Suntem etnii! Kurzii sunt etnici, țiganii sunt etnici, au cultură, au o limbă proprie, dar n-au țară. Noi suntem multietnici, multiculturali… Au învățat și vorbesc ce nu știu.”, a spus președintele Asociației Codrenii, Ionel Costescu, la lansarea cărții “Ardealul pământ românesc”


Comentarii

comentarii

Social Links

Glasul.info

Redacția la Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism

Contact: redactie@glasul.info
Social Links
shop.yellowstore.ro
Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
evomag.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL