Consilierii PSD, amenintați cu excluderea din partid dacă nu votează cedarea Palatului Dacia!?

Palatul Dacia din București este o clădire istorică de patrimoniu situată la intersecția străzii Lipscani cu Calea Victoriei, în care a funcționat redacția ziarului „Timpul”, publicație la care a lucrat și Mihai Eminescu, chiar la etajul I al acestei clădiri.

Deși la finele anului 2018 Tribunalul București a decis să anuleze o hotărâre a CGMB (Consiliului General al Municipiului București) prin care se încerca ilegal atribuirea Palatului Dacia către o altă destinație decât pentru cea pentru care fusese achiziționat de către primăria capitalei (n.r. organizarea unui spațiu de expunere pentru Pinacotecă), Gabriela Firea nu s-a lăsat înduplecată de decizia magistraților, ci a ajuns deja la o a treia inițiativă (n.r. toate trei nereușite) de a ceda Palatul Dacia în folosința Institutului „Elie Wiesel” pentru a se amenaja un muzeu al holocaustului.

Consilierii PSD, amenintați cu excluderea din partid dacă nu votează cedarea Palatului Dacia!?

„In urma cu doi ani, in calitate de Primar General, am supus dezbaterii si aprobarii Consiliului General transferul in administrare a unei cladiri din strada Lipscani nr. 18-20, catre institutul Elie Wiesel, in vederea amenajarii unui muzeu pentru cinstirea memoriei evreilor care au pierit in Holocaust. Primaria Capitalei a fost data in judecata pentru aceasta, invocandu-se faptul ca proiectul respectiv a fost introdus pe ordinea de zi suplimentara, intr-o sedinta extraordinara si pentru ca anterior existase o decizie prin care aceasta cladire de pe strada Lipscani trebuia sa fie amenajata ca Pinacoteca. Dupa doi ani de zile, acel proces a fost pierdut de catre Primarie, iar proiectul de hotarare respectiv a devenit nul. Eu cred ca o promisiune odata facuta trebuie onorata. De aceea am revenit de doua ori cu acest proiect de hotarare in cadrul CGMB, imi mentin opinia si voi repune pe ordinea de zi acest proiect de hotarare pentru care sper sa obtin o majoritate calificata”, a declarat primarul general al capitalei, Gabriela Firea

Consilierii PSD, amenintați cu excluderea din partid dacă nu votează cedarea Palatului Dacia!?

Marți, 23 aprilie 2019, consilierii bucureșteni au respins însă pentru a treia oară hotărârea CGMB prin care Palatul Dacia ar fi trebuit să treaca în folosința Institutului Wiesel. Pentru că în favoarea acestei hotărâri au votat doar 34 de consilieri, cu doi mai puțini decât numărul necesar, proiectul a căzut iarăși la vot.

Interesant este însă ce s-a întâmplat de-a lungul timpului la aceste încercări de cedare a Palatului Dacia către o altă destinație, decât cea inițială pentru care fusese achiziționată clădirea de către primărie. Din mai multe surse, am aflat că unii consilieri bucureșteni au fost amenințați cu excluderea din partid, sau chiar și excluși din partid, pentru că nu au votat pentru cedarea Palatului Dacia.

La cea de-a treia încercare de schimbarea a destinației inițiale a Palatului Dacia prin hotărârea CGMB, respectiv cedarea clădirii în folosinţa Institutului „Elie Wiesel”, consilierii PSD au fost iarăși amenințați cu excluderea din partid dacă nu votează așa cum vrea Gabriela Firea.

„Pare a fi incredibil, dar am văzut consilieri de la PSD care n-au votat pentru Firea, cu toate că șeful grupului PSD al consilierilor a anunțat înainte foarte clar că cei care nu vor vota pentru, vor fi excluși din partid.”, a spus Mihai Tociu, unul dintre cei cinci bucureșteni care a dat în judecată Primăria și a câștigat procesul (n.r. vezi video)

Consilierii PSD, amenintați cu excluderea din partid dacă nu votează cedarea Palatului Dacia!?
Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns