George Simion, la Constanța: Românii se înghesuie în Bulgaria, iar Castelul Reginei Maria din Mamaia se prăbușește!

,,Foarte mulți români merg să viziteze Castelul Reginei Maria din Balcic, care acum nu mai e în granițele actuale ale țării. Din păcate, nu știm și nu am făcut ce trebuie pentru Castelul Reginei Maria din Mamaia, pe care îl am în spatele meu. Aici trebuia investi, acet loc trebuia să devină un loc turistic și pentru asta o să ne luptăm de acum încolo, pentru patrimoniul cultural românesc, pentru istoria românilor și pentru tot ce e frumos, pentru că avem locuri în țară pe care nu le cunoaștem”, a declarat George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare.

Într-un demers de campanie electorală, candidatul independent la alegerile europarlamentare, George Simion a vizitat județul Constanța. Acesta a făcut un tur al litoralului românesc, începând cu stațiunea Vama Veche și încheind cu stațiunea Mamaia, unde a transmis un mesaj de la Castelul Reginei Maria.

Simion s-a arătat îngrijorat față edificiul care nu mai aparține statului, aflat într-o stare deplorabilă, menționând că va lupta pentru ca acest monument să devină ce a fost odinioară.  

,,Foarte mulți români merg să viziteze Castelul Reginei Maria din Balcic, care acum nu mai e în granițele actuale ale țării. Din păcate, nu știm și nu am făcut ce trebuie pentru Castelul Reginei Maria din Mamaia, pe care îl am în spatele meu. Aici trebuia investi, acet loc trebuia să devină un loc turistic și pentru asta o să ne luptăm de acum încolo, pentru patrimoniul cultural românesc, pentru istoria românilor și pentru tot ce e frumos, pentru că avem locuri în țară pe care nu le cunoaștem”, a declarat George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Castelul Reginei Maria din Mamaia, după 1989, a fost înscris în registrul majoritatea monumentelor din țară: lăsată de izbeliște, în uitare, așteptând finanțarea pentru reabilitarea care nu mai vine. În prezent, modul în care este conservat și utilizat monumentul face obiectul unor dispute, concretizate prin acțiuni legale, în sensul că Ministerul Culturii i-a chemat în judecată pe proprietari și pe reprezentanții societății Mamaia SA, cea care a tranzacționat monumentul istoric în anul 2003, castelul fiind vândut către societatea Light System fără ca statul să își exercite dreptul de preemțiune, conform Legii 422/2001.

George Simion este autorul mesajului „Basarabia e România”. Candidează independent la alegerile europarlamentare deoarece consideră că toate partidele politice s-au compromis și românii nu se mai simt reprezentați de nicio formațiune. George Simion spune adevăruri ascunse sub preș de grupuri de interese: clasa politică i-a alungat pe români peste hotare, a scos istoria națională din școli, a vândut aurul de la Roșia Montană, a defrișat ilegal pădurile, a aservit mass-media, a distrus capitalul românesc, industria și agricultura, i-a trădat pe românii din Harghita, Covasna, Cernăuți și Timoc, a vândut petrolul și gazele țării pe nimic.


Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Prezență românească mare, sâmbătă, la Zilele Sfântu-Gheorghe!

mar mai 7 , 2019
În fața scenei din centrul orasului unde s-a desfăsurat programul românesc au fost câteva sute bune de români, deși programul folcloric a durat doar o oră, iar primăria a impus în ultimul moment începerea spectacolului cu 30 de minute mai repede decât era prevăzut în program, oamenii care au fost excesiv de punctuali, pierzând astfel din păcate o bună parte din manifestare.

Poate vă place și:

libris.ro