Rușinea Iașului: primarul Chirica aduce “glorie eternă Armatei Sovietice care a eliberat România de sub jugul cotropitorilor”

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, este un personaj într-atât de controversat încât nu te-ar mira mai deloc dacă ai vedea că din vintrele sale curg sfori către diverse servicii secrete. Totuși până la a ridica în slăvi Armata Roșie, nu credeam că se va preta. Și totuși a făcut-o! Chirica de la Iași suferă de roșu în cerul gurii, mai ceva decât tătucul de suflet al micilor și rezistenților neobolșevici, Mihai Șora.

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, este un personaj într-atât de controversat încât nu te-ar mira mai deloc dacă ai vedea că din vintrele sale curg sfori către diverse servicii secrete. Totuși până la a ridica în slăvi Armata Roșie, nu credeam că se va preta. Și totuși a făcut-o! Chirica de la Iași suferă de roșu în cerul gurii, mai ceva decât tătucul de suflet al micilor și rezistenților neobolșevici, Mihai Șora.

Curiozitatea este că presa locală, de pe ambele sensuri, a trecut sub tăcere ceea ce s-a întâmplat cu adevărat luni, 6 mai a.c. în Cimitirul Eternitatea din Iași, acolo unde primarul Chirica a participat la o manifestare de comemorare a soldaților ucraineni căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial. Partea incredibilă vine atunci când citești inscripția în fața în care și-a postat într-un mod deosebit de solemn copitele și primarul Iașului.

“Glorie eternă armatei sovietice care a eliberat România de sub jugul cotropitorilor fasciști 1944-1945”, scrie pe monumentul respectiv

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro
Rușinea Iașului: primarul Chirica aduce "glorie eternă Armatei Sovietice care a eliberat România de sub jugul cotropitorilor", Foto: facebook.com/PrimariaMunicipiuluiIasi
Rușinea Iașului: primarul Chirica aduce “glorie eternă Armatei Sovietice care a eliberat România de sub jugul cotropitorilor”, Foto:

De ceva vreme, orașul Iași, copiind parcă din aproape în aproape ceea ce se întâmplă de ani buni pe la Cluj, s-a transformat și el în incubator de extremă stânga. Grupuri de pierde vară cu pretenții de mari ideologi, “salvatori” sau politicieni, își zbiară necontenit neputințele și nemulțumirile mai mult sau mai puțin închipuite în piața centrală a orașului.

Ca și la Cluj, zona centrală a urbei moldave s-a transformat în zonă de corturari permanenți pe domeniul public, fără că tătucul Chirica să-i întrebe nimic de sănătate sau de respectarea legii (n.r. fix la fel a făcut și Boc la Cluj-Napoca).

Bătaia de joc din Piața Unirii. Piața centrală a Iașului confiscată ca loc public de campare pentru corturi

O altă măgărie pe care am aflat-o chiar când începusem să scriem aceste rânduri, este faptul că primarul Iașului a aprobat o manifestație în aceeași zi în care se desfășoară și mitingul organizat de PSD.

”În principiu la aceeași zi și la aceeasi oră, un grup de tineri intenționează să facă un lanț uman în apropierea Palatului Culturii. Aceasta manifestație nu are nicio legatură cu mitingul organizat de PSD. Fiecare are dreptul să se manifeste cum dorește”, a spuss Mihai Chirica la Antena 3

Cunoscând ce hărmalaie a fost în oraș în apropierea mallului Palas, cât circ au fost în stare să “ofere” rezistenții și USR-iștii aduși cu autocarele din alte județe și cazați prin hotelurile din apropierea locului unde avusese loc un eveniment organizat de PSD, nu-i greu de închipuit la ce am putea asista și în ziua respectivă. Este aceasta o atitudine responsabilă a primarului din Iași?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Concert Coral - Instrumental de Folclor Transfrontalier la Iași

mie mai 8 , 2019
Miercuri, 15 Mai 2019, ora 18.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu din Iași, are loc deja tradiționalul Concert Coral - Instrumental de Folclor Transfrontalier susținut de către Corala Bărbătească Armonia - Constanța, România și Taraful Muzica Divertis - Chișinău, Republica Moldova!
Concert Coral - Instrumental de Folclor Transfrontalier la Iași, Foto: facebook.com/iubiresiincredere

Poate vă place și:

libris.ro