Iohannis și înalta trădare

Iohannis și înalta trădare

„De multe ori ma gandesc ca am pacatuit asa de mult, incat Dumnezeu s-a suparat asa de tare, de ne-a pedepsit sa avem un individ in fruntea Statului, care nici de portar la Cotroceni nu este bun, daramite sa fie Presedinte, si nu exagerez cand fac o asa grava afirmatie! Cand lucram la SPP, subofiterii de serviciu la punctele de control acces, erau militari foarte bine pregatiti, inteligenti, multi dintre ei absolventi ai institutiilor de invatamant superior, si care puteau trece oricand in corpul ofiterilor.

Erau bine instruiti, cu bun simt, politicosi, atenti cu interlocutorii, cu disponibilitate de a sprijini pe cei care veneau acolo, unii cu probleme de serviciu, altii cu doleante personale. Dincolo de toate aceste calitati, ceea ce iesea pregnant in evidenta erau spiritul datoriei, atasamentul lor fata de institutia la care lucrau, dar si fata de institutia pe care o deserveau, adica Presedintia Romaniei, devotament reiesit din patriotismul lor atat de evident, din dragostea nedisimulata fata de aceasta Tara, fata de poporul ei, carora le-au jurat credinta neconditionata si care ii determina la un comportament la fel de responsabil pentru a nu leza, in niciun fel, institutia etalon a noastra, a romanilor.

Cunosteau foarte bine normele de protocol la cel mai inalt nivel, pe cele diplomatice, si se conformau acestora; in toata perioada in care am condus aceasta importanta Institutie nu am avut niciun eveniment nedorit pe aceasta linie, de multe ori ei solutionand cu operativitate situatii dificile, evitand aparitia unor incidente neplacute. Dar, pe langa toate acestea, aveau cei sapte ani de acasa care si-au lasat adanc amprenta in tot ceea ce au organizat si desfasurat. Va rog sa imi spuneti voi daca ati vazut asemenea trasaturi la cel care s-a cocotat in fruntea Statului Roman, ca eu unul nu le-am vazut, ori eu am fost lovit de „Orbul gainilor”, ori pe acest individ l-a vaduvit Dumnezeu de toate cele necesare unei asemenea demnitati! Indiferent cat de mult l-am injurat cu totii pe Basescu si credeam ca nu va mai veni un Presedinte cu un asemenea comportament ca al lui, trebuie sa recunosc ca am fost prea optimisti, el parand un liliputan pe langa Iohanis-Gulliver in ceea ce inseamna badarania, lipsa respectului fata de acest popor si aceasta tara, fata de noi cetatenii care gandim si simtim romaneste!

Presa israeliană: Merkel i-a cerut lui Iohannis să latre împotriva mutării ambasadei României de la Tel Aviv
Presa israeliană: Merkel i-a cerut lui Iohannis să latre împotriva mutării ambasadei României de la Tel Aviv

Daca domnul Iohannis nu stie, ii spunem noi ca Guvernul este AL ROMANIEI, adica al nostru al tuturor, nu al lui, asa cum trebuie, de fapt, sa fie si Presedintele. Cum este posibil ca la un eveniment de asemenea importanta ca cel organizat si desfasurat la Sibiu, si de la care romanii asteptau efecte benefice pentru ei, Presedintele neamt si deloc roman, sa interzica Prim-Ministrului Guvernului Romaniei sa participe si sa ne sustina interesele, mai ales ca acesta din urma asigura si Presedintia Rotativa a Consiliului Uniunii Europene si cu atat mai mult prezenta sa la eveniment era pe deplin justificata. 

Premierul, pe care de multe ori, atunci cand am considerat ca este necesar, l-am criticat, avea de ridicat la acest summit mai multe probleme stringente ale noastre, toate foarte importante, dar doua dintre ele necesitand o rezolvare imediata si anume, intrarea in Spatiul Schengen si ridicarea MCV-ului. De ce credeti ca a interzis Iohannis prezenta doamnei Dancila la aceasta activitate, prilej cu care mai multi premieri oaspeti trimisesera solicitari sa aiba intrevederi cu domnia sa? 

Românii isi arata iubirea fata de Iohannis: Stă sluj în fața unei descreierate care conduce din umbră Europa, nu se oprește nicio clipă din dormit când apar mișcări segregationiste evidente
Românii isi arata iubirea fata de Iohannis: Stă sluj în fața unei descreierate care conduce din umbră Europa, nu se oprește nicio clipă din dormit când apar mișcări segregationiste evidente

Probabil credeti ca pentru un interes meschin, personal, sa poata el straluci nestingherit de nimeni si sa culeaga singur roadele unei actiuni pe care nu el, ci Guvernul Romaniei a organizat-o in cele mai mici detalii si a facut-o al dracului de bine. Este si acesta un motiv, dar nu cel mai important. De fapt blocarea participarii Premierului si a ministrilor la acest eveniment, dar si a actiunilor preconizate sa le desfasoare acestia la summit, a avut un alt scop, si anume acela de a bloca demersurile noastre de a accede in Spatiul Schengen si de a se ridica MCV-ul. Multi va intrebati, si pe buna dreptate, cum de am ajuns la aceasta concluzie.

 Am facut-o coroborand informatiile, si analizand foarte atent actiunile si pozitiile adoptate de domnul Iohannis. Nu mai este de mult timp un secret faptul ca partenerii nostri europeni care ocupa fara posibilitate de tagada pozitia hegemonica, de lideri ai continentului nostru, sunt interesati de blocarea dezvoltarii Romaniei pe multiple planuri, dezvoltare care le-ar crea probleme majore privind concurenta pe piata interna, dar si pe alte diverse piete. Nu sunt deloc incantati ca Romania isi reface economia, ca industria noastra, pe care ei au pus-o pe butuci, cu eforturi deloc de neglijat incepe sa se revigoreze, ca agricultura adusa, prin demersurile lor, la nivelul tarilor care nu au terenuri fertile si posibilitati de a creste septelul, a ajuns in unele domenii pe primul loc in Europa, mai ales la cereale, ca urmare a aplicarii unor programe viabile si prin refacerea in mare masura a sistemului national de irigatii, proces care ne scoate din pozitia doar de consumatori si ne duce in cea de producatori si furnizori de produse de inalta calitate.

 Cum isi mai vand produsele contrafacute, care la ei sunt interzise la comercializare, cand romanii au o noua alternativa si anume aceea a produselor romanesti? Nu le creaza aceste masuri probleme serioase marilor lor companii, pentru care pana acum piata din Romania a constituit un paradis al afacerilor banoase, cu profituri exorbitante si cu posibilitati multiple de a evita plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat? Cu siguranta ca le creaza probleme serioase. 

Pentru a ne bloca dezvoltarea si a ne tine sub control si dominatie au inventat diferite mecanisme, aplicabile doar noua, nu si lor, au adaugat criterii doar pentru noi, criterii care nu au fost niciodata definite si explicite. Asa ne-am trezit peste noapte cu criteriile coruptiei, statului de drept, independentei justitiei, cu MCV-ul, ca si conditii obligatorii de accedere in Spatiul Schengen, desi in Tratat sunt prevazute doar criterii tehnice, valabile pentru toti, dar nu si pentru noi. Ne-au catalogat ca o tara corupta, desi la noi coruptia nu atinge nici pe departe nivelul coruptiei de la ei, dar continua sa o faca pentru ca ii avantajaza. Ne ataca continuu pe problematica justitiei, insa nu spun niciodata concret si ce anume o afecteaza.

 De fapt sunt doar pretexte pentru a ne controla si manipula. Recent, la Sibiu, Premierul olandez, intrebat fiind cand preconizeaza ca vom fi primiti in Schengen, cu obraznicia specifica celor din tinutul lalelelor, dar si al drogatilor si prostitutiei, lipsit de bun-simt, badaran notoriu, a raspuns ca mergem in directia gresita, ca nu respectam statul de drept si justitia independenta, si de aceea nu intram in acest spatiu, fara sa aminteasca de adevaratul motiv, si anume ca nu am vrut sa le dam lor pe nimic Portul Constanta, ca si alte obiective strategice intrate in zona lor de interes. Ce credeti ca a facut Iohannis cand a aflat despre afirmatiile profund jignitoare ale premierului olandez la adresa unui popor care tocmai il primise ca oaspete cu bratele deschise si il omenise dupa datina strabuna? Unii vor spune: nimic. Nu este adevarat. A facut ceva, chiar foarte mult. In loc sa ii dea un raspuns ferm usturator, asa cum de fapt merita imbecilul needucat, Iohannis, ranjind satisfacut, l-a aprobat!

Desi Premierul Dancila il rugase pe Iohannis sa ridice la summit problemele MCV-ului si Spatiului Schengen, acesta a defilat din nou prin fata sefilor de state si de guvern cu lozinca coruptiei din Romania, cu justitia mai putin independenta si cu “statul de drept atacat continuu de Guvern si PSD”, punand la dispozitia celor ce nu ne vor binele, munitia necesara. A facut-o din nepricepere, a facut-o din prostie? Nu, a facut-o cu buna stiinta, cu reprezentarea clara privind afectarea intereselor fundamentale ale Romaniei, a facut-o ca asa i s-a cerut de catre sefii sai din afara, de catre cei care ocupa pozitia dominanta in Europa, in frunte cu Germania. A facut-o pentru ca el nu doreste nici ridicarea MCV-ului si nici intrarea in Spatiul Schengen, de fapt asa cum doresc si cei care il coordoneaza din exterior.

Ce este asta daca nu INALTA TRADARE, domnule Iohannis?
Ce este asta dragi romani, care cu totii suntem vinovati, cu siguranta cei mai vinovati, chiar mai mult decat individul tradator din fruntea statului, pentru ca desi am observat de mult timp ca ne tradeaza, noi il mentinem in aceeasi pozitie… „

 General Dumitru ILIESCU

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns