RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Președintele Asociației Vatra Daciei: “Unde-s românii din Oradea, unde-s românii din Bihor?! Toți dormiți în izmene?! Toți ați pus botul că statuia lui Mihai a fost luată pentru ”recondiționare”?”

Valentin Roman, preşedinte şi membru fondator al Asociației Vatra Daciei, absolvent de facultate de jurnalism și filosofie, este revoltat de lipsa de reacție a românilor din Oradea și din Bihor față de îndepărtarea statuii lui Mihai Viteazu din Piața Unirii din Oradea.

libris.ro

“Unde-s românii din Oradea, unde-s românii din Bihor?! Toți dormiți în izmene?! Toți ați pus botul că statuia lui Mihai a fost luată pentru ”recondiționare” și va fi expusă iar undeva prin 2021 pe nu știu unde prin oraș?! A fost dusă direct spre depozitare, nu spre recondiționare. Mama ei de viață, cu atâția lași în neamul ăsta, încep să cred tot mai mult că ne merităm soarta. Statuia a fost apărată în stradă doar de o mână de oameni și ăia toți foste cadre militare, care AU PLĂTIT DIN BANII LOR pentru statuie ani de zile, STATUIA ESTE PROPRIETATE PRIVATĂ A CÂTORVA ROMÂNI, deci actul mutarii este ilegal și forțat.

Asta e la fel precum când am început noi să ne ocupam de Nadăș și veneau oameni și din alte sate să ne spună că și la ei e jale și să-i ajutăm. Băiii, români, o mână de oameni nu pot rezolva totul!!! Coalizați-vă, actionați, în plan local, împotriviți-vă abuzurilor, nu mai așteptați să vină alții să vă salveze. Or veni și alții, însă primul pas trebuie să-l faceți voi, în satul vostru, comuna voastră, orașul vostru. Nu mai dormiți, dracului, că vă pierdeți țara! Lăsați bârfa și cârciuma și acționați! Nu vă mai vindeți pământul pe 1000 euro hectarul că va vor blestema copiii și nepoții! De ce nu ați ieșit în stradă, orădeni, când simbolurile vă sunt purtate cu tirul prin oraș și statuia marelui Mihai batjocorită?! Iarăși românul, dupa tragica lui meteahnă, așteaptă să facă altul în locul său, că el are treabă, se uită la ”folbal” și citeste cancan… “, a scris Valentin Roman pe facebookContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info