Cu flori și lumânări, în Cimitirul Eroilor din Valea Uzului

” Mergem să punem o floare, să aprindem o lumânare la crucile pe care scrie „EROU ROMÂN NECUNOSCUT” din Valea Uzului (Dărmănești / România). Dar și la celelalte cruci, ridicate pentru ostași care au luptat sub steagurile altor nații, pentru că „între morți nu sunt hotare”.

Administrațiile și instanțele să stabilescă granițe între comune, istoricii să stabilească adevărul pur dar NICIO CRUCE RIDICATĂ ÎN MEMORIA OSTAȘILOR NU TREBUIE BATJOCORITĂ CI CINSTITĂ.
Asta vom face noi, cei care ne vom întâlni în ziua de sâmbătă, 8 iunie, la ora 13, la Cimitirul de la Valea Uzului.

Vom avea în mâini lumânări, flori, steaguri și chitare. Ne vom ruga pentru memoria tuturor ostașilor care odihnesc în acel cimitir, în alte cimitire, în gropi comune sau în locuri neștiute și vom cânta despre ROMÂNI.

Acțiunea este „stârnită” de la Neamț – ca un gest de recunoștință al urmașilor plăieșilor, răzeșilor și străjerilor de Cetate Neamțu’ și Turn al lui Ștefan – de către Daniel Vinca (jurnalist Vestea.net) și asumată instituțional (inclusiv pentru anunțarea autorităților) de către Asociația Culturală EU CRED (Tașca – Neamț), prin președintele Marius Coșerariu.
Sunt așteptați să ni se alăture nemțeni din toate colțurile județului, români din toate colțurile țării, indiferent de naționalitate, religie, simpatii politice.

Pentru cei din Neamț:
ora 9.30 – întâlnire (inclusiv cu cei care vin din zonele Bicaz, Roman, tg. Neamț) în Parcarea de la Sala Sporturilor, îmbarcare în mijloacele de transport
ora 10.00 – plecare din Piatra Neamț spre Valea Uzului
ora 10.40 – joncțiune la Tazlău cu cei din localitățile din zona Roznov
ora 12.40 – ajungerea la destinație, debarcarea
ora 13,00 – acțiunea de cinstire a eroilor cunoscuți și necunoscuți (estimăm că va dura circa 60 de minute)
Alte detalii organizatorice (legate de locuri disponibile în mașini, persoana responsabilă cu logistica inclusiv cu asigurarea transportului pentru cei care nu au mijloace de transport etc) vor fi comunicate tot in această pagină/eveniment de pe facebook.
Copiii sub 16 ani por participa doar însoțiți de un adult.

Ținuta recomandată – nu e una obligatorie. Dar din tricouri rosii și galbene și albastre putem desena un steag, din cele albe o ramă (așa că puteți veni și cu cele de la partide, nu e problemă).
Foarte frumoase sunt și iile (pentru doamne și domnișoare) și cămășile populare (pentru domni și domnișori).
Dar fiecare vine îmbrăcat cu ce vrea și cu ce are.

Ca logistică sunt acceptate steagurile tricolor sau pancarte (foi) cu mesaje patriotice românești dar SUNT INTERZISE înscrisurile (pancarte, foi, pe tricouri) la adresa altor popoare sau grupuri etnice.
Acțiunea noastră este UN RĂSPUNS, NU O REVANȘĂ, NU O RĂZBUNARE!”, se arată în mesajul transmis pe facebook de către organizatorii evenimentului.

Sursa: Eveniment Facebook

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns