Intenția primarului de la Craiova de a aduce statuia lui Mihai Viteazul de la Oradea în Oltenia e văzută ca fiind o greșeală: „Nu intrați în jocurile secesioniștilor!”

Mișcarea făcută de primarul Craiovei, Mihail Genoiu, anume aceea de a-și anunța intenția de a muta statuia lui Mihai Viteazul de la Oradea în capitala Olteniei, este văzută ca fiind o inițiativă neinspirată. După ce a văzut la fel ca tot restul țării cum este batjocorită statuia lui Mihai Viteazul și îndepărtată din Piața Unirii din Oradea, edilul craiovean și-a manifestat intenția de a duce statuia marelui voievod român în Bănie.

„În timp ce Craiova îl omagiază pe Mihai Viteazul, întâiul unificator al Țărilor Române, într-un alt oraș din țară statuia acestuia este dată jos pentru a face loc alteia, lucru care mă întristează profund. Motiv pentru care am luat decizia de a contacta proprietarii acestei statui, Asociația Mihai Viteazul din orașul respectiv, pentru a le propune strămutarea acesteia la Craiova, într-o locație centrală stabilită de comun acord.”, a scris pe facebook primarul Craiovei, Mihail Genoiu

Statuia lui Mihai Viteazul din Iași, COPOU

Internauții români însă consideră propunerea primarului craiovean ca fiind o greșeală prin care intră singur în jocul secesioniștilor, adâncind și mai tare faliile între provinciile României. Simbolurile naționale din Transilvania nu trebuie îndepărtate, ele trebuie să rămână la locul lor, și dimpotrivă, ele trebuie nicidecum împuținate, ci multiplicate.

Mihai Viteazul trebuie să se găsească și la Craiova, și la București, și la Iași, la Cluj sau la Oradea, în toate orașele țării. Pentru că el aparține întregului popor român, nu doar Olteniei. Așa cum este prețuit și omagiat Mihai Viteazul în Moldova sau în Oltenia, la fel îi trebuie cinstită memoria și sacrificiul său și pe tot cuprinsul Transilvaniei.

Statuia lui Mihai Viteazul din Iași, COPOU

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns