libris.ro

Cultul Strămoșilor nu se negociază! Ziua Eroilor în Cimitirul Eroilor Români de la Valea Uzului!

„Cultul Strămoșilor nu se negociază! Ziua Eroilor în Cimitirul Eroilor Români de la Valea Uzului! 

NU guvernul decide unde au murit Eroii Români, ci Istoria. Negocierile politice nu pot sterge sângele românilor. 

Există o întreagă dezbatere pe tema amplasamentului Cimitirului de la Valea Uzului, dacă acesta apartine de Bacău sau de Harghita; bineînțeles că apartine de Bacău, căci așa spun actele cadastrale, DAR nu această chestiune pur tehnică contează cel mai mult! Adică dacă prin absurd ar aparține de jud. Harghita, Eroii Români nu mai încap în cimitir? S-ar schimba cumva Istoria? S-ar spăla sângele luptătorilor? 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Nu am mai avea voie să-i cinstim pe militarii români din cele două Războaie Mondiale? Pai dacă mâine guvernul hotărăște în urma negocierilor cu UDMR ca Cimitirul apartine de Harghita ce facem? Liviu Dragnea negociază cu UDMR, dar nu negociază un ”teren”, ci un principiu de fapt: „Instituțiile statului trebuie să aşeze la masă în zilele următoare pentru a stabili în primul rând grăniţuirea, pentru că acolo este o dispută între două localităţi, una din Harghita şi una din Bacău, Dărmăneşti şi Sânmartin, dacă nu greşesc, care-şi dispută un teren.

Unii spun că pe un cimitir existent au venit şi au pus peste nişte morminte existente nişte cruci şi spun că e profanare de morminte, alţii spun că nu, că e terenul lor. Problemele astea nu se rezolvă aşa. Astea sunt chestiuni cu o simbolistică foarte mare şi aici trebuie foarte multă cumpătare, înţelepciune şi toată lumea aşezată la masă să vadă care este de fapt hotarul”, a declarat Liviu Dragnea. Domnu Liviu, un Hotar este pe Tisa si celalalt pe Nistru. 

 ”De la Nistru pân’la Tisa” așa cum spunea Eminescu si cum spune Istoria este teritoriu românesc. De la Nistru până la Tisa pământul este plămădit cu oasele si sângele Sfinților, Eroilor, Martirilor si Voievozilor noștri. Pe tot acest Teritoriu se pot înălța Cruci în memoria lor, pe tot acest Teritoriu, noi, românii, avem Datoria să-i cinstim așa cum se cuvine. Domnule presedinte PSD, partid de guvernământ, aici nu este vorba de o ”dispută” între Sânmartin si Dărmănești, de parcă te-ai duce acolo să vezi cui te adresezi dacă vrei să cumperi un teren pentru a-ți face o vilă în plus. Mai rămâne să întrebi cât costă si dacă e extra sau intravilan…noi nu cerem voie unui primar din Sânmartin să-i comemorăm pe eroi, căci nici Eroii nu au cerut voie nimănui să moară pentru Țară. Nu au mers pe front cu „bună ziua, ne dați voie să ne jertfim?” 

De Ziua LOR vom fi acolo! Si nu numai atunci, ci ori de câte ori vom putea să punem la mormintele lor o lumânare, o icoană sau un steag tricolor. Suntem în România, de la Nistru până la Tisa, răspundem în fața mortilor noștri Prezent!”

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info