libris.ro

Rareș Bogdan: „Mi-au atacat tatăl. I-am rugat frumos să mă atace pe mine, să îmi lase familia în pace”

„R. Bogdan parcă n-ar şti că tatăl său a falimentat Combinatul Ocna Mureş”, scrie cotidianul.ro

Lupta electorală devine tot mai agresivă, pe măsură ce se apropie sorocul alegerilor europarlamentare. Păcatele trecutului familiei lui Rareș Bogdan sunt scoase la lumină atât de oameni simpli, cât și de politicienii adversari care exploatează aceste povești tenebroase.

Problema pe scurt: Ocna de Mureș este un oraș distrus atât la propriu cât și la figurat de proasta sau chiar rău intenționata gestionare a fostului Combinat Ocna de Mureș. Generații întregi de cetățeni ai acestei localități au fost nevoiți să ia calea exilului în afara României după falimentul combinatului din oraș. Cel responsabil de această catastrofă? Nimeni altul decât tatăl lui Rareș Bogdan,  IOAN BOGDAN, fostul director general al Combinatului de produse sodice de la Ocna Mureș!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Demolarea coșului de fum de la fabricarea silicatului de sodiu la Ocna Mureș, Foto: youtube

Când aud de familia Bogdan, majoritatea locuitorilor din Ocna Mureș nu au decât cuvinte de ocară. Povestea este destul de bine cunoscută în mediul politic din România, însă abia odată cu trecerea lui Rareș Bogdan la PNL în fruntea listei pentru alegerile europarlamentare a fost scoasă la lumină, deși localnicii au scris și au făcut sesizări ani de-a rândul către presă și diferite instituții ale statului, fără să fie prea mult băgați în seamă.

După ce adversarii politici și presa au răscolit această poveste tenebroasă a familiei Bogdan, Rareș Bogdan a început să se autovictimieze:

„Mi-au atacat soția însărcinată, mi-au atacat tatăl. I-am rugat frumos să mă atace pe mine, să îmi lase familia în pace”, a declarat Rareș Bogdan

Încă de pe la mijlocul lunii martie, pe adresa redacției am primit mai multe materiale și acuzații din partea locuitorilor din Ocna Mureș, revoltați că fiul celui care le-a falimentat combinatul ce asigura locuri de muncă pentru majoritatea familiilor, și care a avut partea de o studenție în răsfăț la Cluj-Napoca pe banii celor care sufereau la Ocna Mureș, candidează acum la europarlamentare.

„Pe vremurile acelea, puteai să fii numit directorul unui combinat de asemenea dimensiuni dacă nu făceai parte din sistemul comunist, sau mai mult chiar, cu legături în Securitate? Ți se dădea ție pe mână ditamai combinatul pe ochi frumoși?”, ne întreabă un locuitor din Ocna Mureș.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info