La Iași începe reabilitarea esplanadei Independenței

Angajații municipalității ieșene au început lucrările în cadrul unui proiect de reabilitare a zonei de la esplanada Independenței. Scările deteriorate din jurul Statuii Independenței din Iași, măcinate de timp și de diverse interperii de-a lungul anilor, vor fi refăcute în cadrul unui proiect de refacere a zonei de la esplanada Independenței.

Echipe de muncitori au putut fi văzute joi, 23 mai a.c., curățând molozul rezultat din sfărâmarea scărilor ce împrejmuiesc impresionantul monument ieșean de pe Bulevardul Independenței.

La Iași începe reabilitarea esplanadei Independenței

„O investiţie de 13,5 milioane lei, fonduri europene nerambursabile, va transforma radical strada Lăpuşneanu, parcul Mitocul Maicilor, esplanada pietonală Independenţei – Piaţa Unirii şi pasajul subteran din zonă. Ce prevede proiectul – Regenerarea urbană a zonei Lăpuşneanu – Piaţa Unirii prevede reabilitarea completă a arealului cuprins între Piaţa Eminescu – Independenţei – strada Cuza Vodă şi bulevardul Ştefan cel Mare. „, acestea erau promisiunile Primăriei Iași în anul 2014

Statuia Independenței din Iași este un monument din bronz din municipiul Iași, amplasat în piața cu același nume și dezvelită în anul 1980

Statuia Independenței din Iași este un monument din bronz din municipiul Iași, amplasat în piața cu același nume și dezvelită în anul 1980.

Statuia Independenței din Iași

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns