Norii negri amenințători care s-au strâns în această după amiază pe cerul Iașului, anunțau o ploaie puternică. Și chiar așa a și fost.
Canalizările orașului s-au dovedit incapabile să direcționeze puhoaiele de ape revărsate prin oraș. Pe unele străzi în pantă din Iași, curgeau șuvoaiele de apă ca de pe munte, adevărate pârâiașe care dădeau mari bătăi de cap celor surprinși cu treabă prin urbea moldavă.
Temerarii care s-au încumetat să meargă prin ploaia care cădea în cantități incredibile, au putut vedea ieșenii adăpostiți pe sub streșinile magazinelor sau instituțiilor, ori îngrămădiți în refugiile acoperite din stațiile pentru mijloacele de transport în comun.
Mult trâmbițatele și mult lăudatele proiecte edilitare ale lui Mihai Chirica s-au scurs fluid și cu repeziciune, nu către canalizările care erau prematur înfundate, ci aiurea de-a lungul străzilor băltind de apă, precum luciurile de apă din Delta Dunării…
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.
Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Angajații municipalității ieșene au început lucrările în cadrul unui proiect de reabilitare a zonei de la esplanada Independenței. Scările deteriorate din jurul Statuii Independenței din Iași, măcinate de timp și de diverse interperii de-a lungul anilor, vor fi refăcute în cadrul unui proiect de refacere a zonei de la esplanada Independenței. Echipe […]