libris.ro

Liberalii cer demisia lui Orban: „O astfel de persoană nu-și merită locul în fruntea Partidului Național Liberal”

Lui Ludovic Orban i se solicită demisia de la cârma Partidului Național Liberal chiar de către lideri locali liberali. Primarul PNL din Târgu Jiu, Marcel Laurentiu Romanescu, cere demisia președintelui Partidului Național Liberal, considerând „că dânsul (n.r. Ludovic Orban) nu mai reprezintă valorile și principiile liberale și că nu mai poate rămâne nici o zi în fruntea Partidului Național Liberal”.

Publicăm integral postarea de pe facebook a primarului liberal din Târgu Jiu, Marcel Romanescu:

” Solicit demisia lui Ludovic Orban din funcția de președinte al Partidului Național Liberal!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Ca cetățean al României care crede în oprirea declinului și în restartarea în bine a țării lui, ca președinte al PNL Târgu Jiu și ca primar ales de români patrioți, într-unul dintre cele mai roșii județe ale țării – Gorj – luând act de declarațiile impardonabile ale domnului Ludovic Orban, care dorește diminuarea veniturilor IT-iștilor care n-au plecat, încă, din România, consider că dânsul nu mai reprezintă valorile și principiile liberale și că nu mai poate rămâne nici o zi în fruntea Partidului Național Liberal.

Nici un bun român nu poate cere și nu poate anunța demararea unor măsuri legislative care să genereze amplificarea exodului specialiștilor IT din România și împovărarea suplimentară a mediului privat, care este oricum sufocat la maxim prin măsurile falimentare luate de coaliția PSD – ALDE. Căci o creștere a prețului serviciilor din domeniul IT induce în mediul privat efecte similare cu ale scumpirii carburanților. Într-o Românie în curs de informatizare, orice afacere depinde din ce în ce mai mult de anumite prestații IT, a căror scumpire ar genera efecte negative în lanț. Nu mai punem la socoteală un alt efect pervers: alte câteva mii de IT-iști din România ar lua, și ei, drumul Occidentului.

Sectorul IT a fost declarat prioritate strategică, fiind promovate măsuri de susținere și, cu toate acestea, deficitul de resurse umane în domeniu se menține la cote ridicate. Facilitățile fiscale acordate acestui sector au făcut din România al doilea furnizor de software și servicii din regiune, după Polonia, și ne-au dus în top 10, în Europa! Deci, vorbim de un sector deosebit de important, care merită toată atenția, care trebuie încurajat și ajutat să se dezvolte. Vorbim de o adevărată industrie, care produce sume uriașe în toate statele civilizate și pentru care noi, liberalii, dorim să identificăm și alte măsuri de susținere.

Ca primar al Târgu Jiului, am premiat excelența în IT, și mă refer aici la elevii gorjeni cu rezultate excepționale la olimpiadele naționale de profil.
Încă președintele PNL, Ludovic Orban angrenează partidul și toți membrii lui, fără nici o consultare internă prealabilă, în măsuri de natură a sufoca suplimentar mediul privat, și de a-l goli și mai mult de resursa umană de calitate.

Ludovic Orban, prin astfel de declarații, înscrie PNL-ul într-un concurs imbecil declanșat de PSD și ALDE, care are ca miză cine face mai mult rău României și românilor.

Această ultimă declarație a domnului Ludovic Orban încheie un lung șir de poziționări politice fie anemice, fie nefericite, care i-au făcut pe mulți să confunde, în mod nedrept, PNL-ul cu PSD-ul și cu ALDE, și să eticheteze acest partid național și istoric drept ”aceeași mizerie”.

Am ajuns în situația în care noi, liberalii, ne punem singuri piedică în lupta cu un PSD dezorientat și decapitat, măcinat de lupte interne, dar care va continua să-și mențină influența asupra unor categorii largi de cetățeni, ajutat de declarațiile prostești ale unui președinte PNL slab, care nu înțelege mediul de afaceri. O astfel de persoană nu-și merită locul în fruntea Partidului Național Liberal, și consider că ar trebui să-și prezinte de urgență demisia.

Ca român de bună credință și ca membru al Partidului Național Liberal, îmi doresc ca țara mea să facă tot ce este posibil pentru repatrierea inteligenței românești, care a fost alungată în mod accelerat în ultimii 29 de ani. 
Nu putem reconstrui România cu cei care rămân acasă doar pentru că nu pot să plece!

Pentru toate aceste motive eu, Marcel Romanescu, ca președinte al PNL Târgu Jiu și ca primar PNL, solicit demisia imediată a domnului Ludovic Orban, desemnarea unui președinte interimar și organizarea de alegeri în partid. „, a scris pe facebook primarul PNL din Târgu Jiu, Marcel Romanescu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info