După ce s-au fript cu peninsula Crimeea, până și ficțiunea îi sperie pe ucraineni. Ucraina, speriată că România își va recupera teritoriile. Un simplu video făcut de un anonim și urcat pe Youtube a băgat în sperieți autoritățile ucrainene.
În Ucraina, o comisie a fost formată de urgență pentru a dezbate cu privire la un clip video promovat pe platforma Youtube, un clip de ficțiune despre o presupusă anexare militară a Nordului Bucovinei de către România.
Ca să vă dați seama de cât de în serios au luat ucrainenii “problema”, trebuie menționat că au fost convocate de către procurorul militar şef al Ucrainei, Anatoli Matios, mai multe instituții importante din Ucraina: Serviciul militar de informaţii şi Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Statul Major al armatei și Ministerul de Externe.
Clipul video cu pricina nu este nimic mai mult decât o realizare la nivel de amatori a unui clip de ficțiune, intitulat “Romanian – Ukrainian War 2022 (Romania vs Ukraine)” (Războiul Româno-Ucrainean 2022, România vs Ucraina), prezentând un scenariu de război cu intesificarea luptelor din estul Ucrainei dintre rebelii ruși și ucraineni, moment de care ar putea profita România pentru a recupera Bucovina de Nord din mâinile statului ucrainean.
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, deputatul Constantin Codreanu, a solicitat, de la tribuna Camerei Deputaţilor, printr-o interpelare adresată ministrului Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, ministrului Apărării Naţionale, Gabriel-Beniamin Leş, directorului Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor, Alin Mihai Preda, prefectului judeţului Harghita, Jean-Adrian Andrei şi prefectului […]