RSS

În România se tot reiau alegeril…

În România se tot re…

Minunata lume nouă

Viața din România de…

Din categoria liberalism sinistr…

După perla PSD-istul…

Sub pretextul pandemiei, Csaba B…

Csaba Borboly s-a ad…

Jurnal de pandemie: cum sunt des…

Jurnal de pandemie: …

25 Octombrie: Răspunde Române, P…

Răspunde Române, Pre…

Observații astronomice cu telesc…

Comunicat de presă -…

18 Octombrie 1944: Martiri uitaț…

Masacrul de la Chili…

(VIDEO) Dezastru ecologic la mic…

La doar câteva sute …

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

După Valea Uzului n-ar trebui făcută o vizită și la Oradea pentru a-l repune în Piața Unirii și pe Mihai Viteazul?

Print Friendly, PDF & Email

Tindem să credem că evenimentul de la Valea Uzului de pe 6 iunie 2019 va rămâne un reper al manifestării românismului în aceste 3 decenii blestemate, în care s-a încercat sistematic și instituționalizat suprimarea reperelor noastre identitare.

Odată reaprinsă scânteia românismului, ar trebui îndreptate toate nedreptățile și batjocurile aduse simbolurilor noastre naționale, dintr-o prea multă și prea prost înțeleasă toleranță a statului român.

Chiar nu se mai găsesc în țara asta români gata să apere simbolurile noastre naționale? Nu se mai găsesc foști purtători de uniformă, dintre cei care au jurat credință exclusiv numai Patriei noastre?

Momentul demolării și batjocoririi statuii lui Mihai Viteazul din Piața Unirii din Oradea a fost perceput poate puțin altfel de fiecare român în parte. Dar pentru cadrele militare orădene care au strâns fonduri din propriile venituri pentru ridicarea statuii din Oradea, acesta a fost un moment deosebit de dureros, o blasfemie la adresa unui simbol național și o despărțire samavolnică de un prieten bun în același timp, unul care le trezea nostalgii și mândrie când treceau pe lângă el.

După Valea Uzului n-ar trebui făcută o vizită și la Oradea pentru a-l repune în Piața Unirii și pe Mihai Viteazul?

Sportivul de performanță Daniel Ghiță chiar a lansat un astfel de apel public prin care să se formeze o inițiativă de sprijin pentru repunerea statuii lui Mihai Viteazul din Piața Unirii înapoi pe locul ce-l merită un asemenea simbol al neamului românesc.

Daniel Ghiță, apel public pentru statuia lui Mihai Viteazul de la Oradea: "Dragilor începem campania de a-l pune înapoi unde era pe Mihai Viteazu la Oradea?", Foto: facebook / Daniel Ghita
Daniel Ghiță, apel public pentru statuia lui Mihai Viteazul de la Oradea: “Dragilor începem campania de a-l pune înapoi unde era pe Mihai Viteazu la Oradea?”, Foto: facebook / Daniel GhitaSite-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info