RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Sărbătoarea anuală a Moților din satul Horea

“Duminică, 9 iunie 2019, a avut loc în satul Horea Sărbătoarea anuală a Moților. Asociația Urmașii lui Horea susținută de către Primăria și Consiliul Local Sanislău au organizat un moment religios la Monumentul Eroilor și la Troița lui Horea după care au urmat alocuțiuni și un program cultural artistic.

apiland.ro

Au participat doar autoritățile locale, nimeni de la județ. Manifestarea a debutat cu intonarea Imnului de Stat, tulnicăresele din Ianculești și Imnul Moților. Au depus coroane de flori Primăria și consiliul Local Sanislău prin primarul Kardosi Zoltan și viceprimarul Kremer Ludovic alături de consilieri locali, Asociația Urmașii lui Horea, Asociațiunea ASTRA Despărțământul Aurel Coza Carei și Asociația foștilor refugiați și expulzați în urma Dictatului de la Viena, filiala Carei.

Au rostit alocuțiuni preotul paroh Tihai Lucian, primarul Kardosi Zoltan, Mateș Ioan, președinte Asociația Urmașii lui Horea, Daniela Ciută, președinte ASTRA Carei și Asociația Refugiaților filiala Carei. Au fost acordate Diplome de Onoare pentru cele mai vârstnice membre cotizante ale asociației refuigiaților, Maria Todea și Maria Mateș dar din motive de sănătate acestea nu au avut posibilitatea să se deplaseze la locul evenimentului așa că aparținătorii au preluat atât Diplomele cât și micile atenții.

Sărbătoarea anuală a Moților din satul Horea, Foto: BuletindeCarei.ro
Sărbătoarea anuală a Moților din satul Horea, Foto: BuletindeCarei.ro

A recitat poezia Eroii, Marcel Ursan din partea asociațiunii ASTRA Carei. Au interpretat cântece patriotice Aida Negrea, Angela Munteanu și Dănuț Mateș. Programul a continuat apoi în curtea Căminului Cultural unde au evoluat formațiile AUDIO Carei, solist Ciprian Tempe și Milenium Baia Mare.”, scrie Buletin de Carei pe facebook

Nota noastră: “Au depus coroane de flori Primăria și consiliul Local Sanislău prin primarul Kardosi Zoltan și viceprimarul Kremer Ludovic”, scrie Buletin de Carei. Când vezi că un primar numit Kardosi Zoltan și un viceprimar Kremer Ludovic participă la asemenea evenimente ce țin de valorile și tradițiile poporului român, parcă-ți vine să crezi că totuși se mai întrevede o rază de speranță în țara asta. Felicitări primarului și viceprimarului din comuna Sanislău, județul Satu Mare, pentru o asemenea atitudine!Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]