RSS

“Democrația secolului al XXI - l…

Declinul „democrație…

14 ani de la moartea Patriarhulu…

„Acrede în Hristos î…

Psihopatia omoară România! Sclav…

Psihopatia omoară Ro…

Jocurile Olimpice Tokyo: program…

România a cucerit jo…

Ăștia pur și simplu nu se opresc…

Încă trei dosare și …

Procuror italian antimafia: "Spe…

Procuror italian ant…

Un preot care duce gratis copii …

„Copiii auzitori să …

Un grup de "intelectuali români"…

Un grup de intelectu…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

La Carei primarul UDMR a transformat primăria în cimitir: a pus plăcuțe negre în locul celor oficiale cu tricolor!

Print Friendly, PDF & Email

Doar coroanele funerare mai lipsesc de pe fațada Primăriei Municipiului Carei pentru a întregi un tablou funebru demn de filmele de groază. Deși românii din localitate s-au arătat jigniți, insultați de montarea plăcuțelor negre în locul celor oficiale cu tricolor, administrația refuză să dea jos de pe fațada instituției “pietrele de mormânt”.

Pentru o parte din români semnificația este cu atât mai sinistră cu cât este binecunoscut stilul șovinilor și extremiștilor maghiari de a-și manifesta ura față de simbolurile românești și evenimentele majore din istoria neamului românesc, cum ar fi Ziua Națională a României, prin arborarea unor drapele de doliu.

În imaginea de mai jos aveți două primării diferite: una din județul Harghita, și alături, cea din Municipiul Carei. În vreme ce pe fațada primăriei din județul Harghita se poate vedea foarte clar că sunt postate plăcuțele oficiale cu tricolor, pe fațada primăriei din Carei sunt postate în schimb niște morbide plăci negre.

La Carei primarul UDMR a transformat primăria în cimitir: a pus plăcuțe negre în locul celor oficiale cu tricolor!, Foto: BuletindeCarei.ro
La Carei primarul UDMR a transformat primăria în cimitir: a pus plăcuțe negre în locul celor oficiale cu tricolor!, Foto: BuletindeCarei.ro

De ani buni, extremiștii și iredentiștii maghiari ne-au “obișnuit” cu un obicei sinistru de batjocorire a zilei naționale a României prin afișarea la ferestre sau pe porți de steaguri negre, nu de pirați, ci de doliu.

Steaguri de doliu afișate de maghiarii din România de 1 Decembrie, Foto: glasul-moldovei.blogspot.com

Sâmbătă, 8 iunie 2019, premierul României Viorica Dăncilă afirma că solicită ferm respectarea simbolurilor statale ale României și normele de ordine publică!

Păi atunci e cum nu se poate mai bine! Nu doar la Cimitirul Internațional de la Valea Uzului nu au fost respectate simbolurile statale ale României, ci și la Carei există o situație deja de o bună bucată de vreme în care primarul îi sfidează pe români cu o fațadă ce pare mai curând un perete de criptă, decât fațadă de primărie a statului român.

“Am urmărit cu mare atenție ceea ce s-a întâmplat în aceste zile la Valea Uzului. Nu m-am pronunțat public cu privire la acest subiect pentru că nu am dorit să contribui la escaladarea situației, dar împreună cu colegii mei din Guvern am acționat pentru ca lucrurile  să revină la normal și să găsim soluții acceptate de comunitatea locală, români și maghiari, deopotrivă.  Cetățenii români, indiferent de etnie, așteaptă de la noi soluții, propuneri concrete, nu declarații contondente. Autoritățile guvernamentale și oamenii politici au opțiunea dialogului, iar orice instigare la dezbinare între cetățenii români, așa cum din păcate am văzut în aceste zile, este intolerabilă”, consideră prim-ministrul. 

Intolerabilă găsim și noi atitudinea primarului de la Carei, care din alergie la tricolorul românesc, pune plăcuțe funerare de culoare neagră pe fațada primăriei unei localități din România. A cui moarte o comemorează oare el simbolic? Nu cumva pe cea a statului român, incapabil să mai gestioneze situația în unele colțuri ale țării?

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info