Mihai Tîrnoveanu demontează minciuna cu privire la crucile maghiare “rupte”: Vi se pare că seamănă cu surcelele legate cu steagul Ungariei?

Începând cu Sabin Gherman, Lucian Mândruță, plus întreaga pleiadă de maghiarofili cu normă întreagă din așa zisa noastră presă “românească”, cu mic cu mare au început o isterie mediatică cu privire la niște așa zise cruci maghiare rupte prin Cimitirul de la Valea Uzului.

“Dovada! Iata Dovada, strigă unii arătând asa-zisele cruci (fotografiate cu atâta nesaț)”rupte” de români. Păi dovada este în celelalte două fotografii în care se observă cu usurință cum arată de fapt crucile soldaților maghiari: sunt 600 si sunt toate la fel. Vi se pare că seamănă cu surcelele legate cu steagul Ungariei asupra cărora se năpustesc doi maghiari să le fotografieze din toate părțile, pentru a arăta mai apoi intregii lumi, ”dovada”?”, a scris pe facebook președintele Asociației Calea Neamului, Mihai Tîrnoveanu

Mihai Tîrnoveanu demontează minciuna cu privire la crucile maghiare "rupte": Vi se pare că seamănă cu surcelele legate cu steagul Ungariei?, Foto: Facebook / Mihai Tărnoveanu
Mihai Tîrnoveanu demontează minciuna cu privire la crucile maghiare “rupte”: Vi se pare că seamănă cu surcelele legate cu steagul Ungariei?, Foto: Facebook / Mihai Tărnoveanu

Despre ce era de fapt vorba? Profanarea crucilor eroilor români de fapt nu se limitase și se încheiase doar cu acoperirea lor cu saci negri de gunoi, ci după îndepărtarea acestor saci menajeri batjocura a continuat, extremiștii maghiari punând în batjocură lîngă crucile eroilor români niște cruci improvizate din nuiele și legate cu tricolorul maghiar.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

La nivel simbolic, unul batjocoritor desigur, profanatorii maghiari au vrut probabil să insinueze așa cum o tot țineau langa cu marota lor, că autoritățile române ar fi pus crucile peste mormintele unor soldați maghiari, lucru total fals. Dacă lucrurile ar fi stat așa, și-ar mai fi permis să dea curs acestei blasfemii?

Crucile maghiare de la Valea Uzului
Crucile maghiare de la Valea Uzului

După ce au reușit să aibă acces în cimitirul de la Valea Uzului, românii au observat aceste obiecte “în plus” puse în batjocură lângă crucile românești, dar le-au luat frumos și le-au așezat una câte una rezemate de crucile maghiare.

În schimb doi maghiari, au luat două dintre cele două cruci improvizate în batjocură și puse la crucile românești pentru o campanie foto strict pentru a oferi material de propagandă mincinoasă.

 Asta ne aduce aminte de diversiunea din martie ’90 de la Târgu Mureș. La fel de parșivi și de manipulatori au fost și atunci. Ei sunt agresorii, și tot ei pozează în victime.

Crucile maghiare nu doar că nu au fost rupte sau batjocorite așa cum s-a întâmplat la Valea Uzului în repetate rânduri cu cele românești, ci ba chiar li s-au pus lumânări, flori și chiar pomeni fix așa cum se pun ritualic și la cele ale eroilor români, lucru despre care am scris aici.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Lasă un răspuns

Next Post

Românii care-și apără identitatea, luați în vizor de către presa din Serbia?

mar iun. 11 , 2019
În mijloc de noapte, un român din Serbia ne contactează pentru a publica un articol despre situația sa, asta după ce se adresase până la acel moment și altor publicații și fusese refuzat. De când cu evoluția tehnologiei, românii din Serbia au aflat că sunt cu mult mai mulți decât […]

Poate vă place și:

libris.ro