(VIDEO) Daniel Gheorghe: Republica Moldova se află într-un ping-pong ruso-german!

Eșecul politicii României de Reunificare cu Republica Moldova își spune cuvântul„, astfel este intitulată declarația politică din Parlamentul României a deputatului PNL Daniel Gheorghe. Tânărul liberal susține că e vina guvernelor postdecembriste de la București pentru eșecul Reunificării Românieii cu Basarabia, și că în acest moment Republica Moldova este victima unui ping-pong ruso-german!

„De 30 de ani, din decembrie 1989, asistăm cum o parte din trupul Țării, o parte din România Mare, o parte din România care a fost sfâșiată prin pactul încheiat între sovietici și naziști, s-a transformat într-un fel de gaură neagră a Europei, și s-a transformat într-o țară care nu are absolut niciun fel de perspectivă de dezvoltare și funcționează după toate semnele unui stat eșuat.

Evident, vorbim de Republica Moldova, Basarabia românească dintre Prut și Nistru. Am văzut recent punctele de vedere ale reprezentanților Guvernului României și ale reprezentanților altor autorități executive din statul român cu privire la criza politică din Republica Moldova, am văzut practic că România e complet defazată față de ceea ce se întâmplă acum la Chișinău. Iar acest lucru nu se petrece de ieri de azi.

NU am fost capabili să avem nicio strategie de Reunificare. După integrarea euroatlantică a României în 2007 trebuia ca toată clasa politică să se reunească și să facă o strategie pe termen lung prin care să se meargă în direcția Reunificării cu Republica Moldova. Putem lua modelul reunificării Germaniei și sunt alte modele de succes în lume, toate în cadrul democratic, legal și consensual. Dar după ce că în 1991 ne-a fost frică de Rusia să facem Unirea că nouă ne este frică mereu de către cineva și trebuie să stăm așa cu capul plecat în fața cuiva.

România s-a angajat din păcate în susținerea unei clase politice de la Chișinău și unor grupuri de interese politico-financiare de acolo care nu au dat naștere decât la oligarhi.

(…) Republica Moldova trebuie să redevină parte din România așa cum este organic și firesc. Iar dacă nu, o vom lăsa permanent așa în bătaia vântului, o vom lăsa în acest ping-pong ruso-german„, a declarat deputatul PNL Daniel Gheorghe

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns