(VIDEO) Daniel Gheorghe: Republica Moldova se află într-un ping-pong ruso-german!

Eșecul politicii României de Reunificare cu Republica Moldova își spune cuvântul“, astfel este intitulată declarația politică din Parlamentul României a deputatului PNL Daniel Gheorghe. Tânărul liberal susține că e vina guvernelor postdecembriste de la București pentru eșecul Reunificării Românieii cu Basarabia, și că în acest moment Republica Moldova este victima unui ping-pong ruso-german!

“De 30 de ani, din decembrie 1989, asistăm cum o parte din trupul Țării, o parte din România Mare, o parte din România care a fost sfâșiată prin pactul încheiat între sovietici și naziști, s-a transformat într-un fel de gaură neagră a Europei, și s-a transformat într-o țară care nu are absolut niciun fel de perspectivă de dezvoltare și funcționează după toate semnele unui stat eșuat.

Evident, vorbim de Republica Moldova, Basarabia românească dintre Prut și Nistru. Am văzut recent punctele de vedere ale reprezentanților Guvernului României și ale reprezentanților altor autorități executive din statul român cu privire la criza politică din Republica Moldova, am văzut practic că România e complet defazată față de ceea ce se întâmplă acum la Chișinău. Iar acest lucru nu se petrece de ieri de azi.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

NU am fost capabili să avem nicio strategie de Reunificare. După integrarea euroatlantică a României în 2007 trebuia ca toată clasa politică să se reunească și să facă o strategie pe termen lung prin care să se meargă în direcția Reunificării cu Republica Moldova. Putem lua modelul reunificării Germaniei și sunt alte modele de succes în lume, toate în cadrul democratic, legal și consensual. Dar după ce că în 1991 ne-a fost frică de Rusia să facem Unirea că nouă ne este frică mereu de către cineva și trebuie să stăm așa cu capul plecat în fața cuiva.

România s-a angajat din păcate în susținerea unei clase politice de la Chișinău și unor grupuri de interese politico-financiare de acolo care nu au dat naștere decât la oligarhi.

(…) Republica Moldova trebuie să redevină parte din România așa cum este organic și firesc. Iar dacă nu, o vom lăsa permanent așa în bătaia vântului, o vom lăsa în acest ping-pong ruso-german“, a declarat deputatul PNL Daniel Gheorghe

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

În Germania a fost aşezată piatra de temelie pentru o nouă biserică românească

joi iun. 13 , 2019
“În localitatea Sögel din nord-vestul Germaniei a fost aşezată piatra de temelie pentru o nouă biserică românească de lemn care va avea hramurile „Sf. Ap. Iacob, ruda Domnului și Sf. Ier. Nectarie de Eghina”. Slujba de sfinţire a fost precedată de oficierea Sfintei Liturghii de către Mitropolitul Serafim al Germaniei, […]

Poate vă place și:

libris.ro