libris.ro

Omagiu soldaților Armatei Române căzuți în luptă pentru eliberarea Basarabiei

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 împreună cu Asociația Obștească Unirea ODIP din Chișinău, precum și cu alte asociații de pe ambele maluri ale Prutului, organizează sâmbătă, 22 iunie, ora 14:00, o manifestație de comemorare a soldaților români din cel de-Al Doilea Război Mondial, care au luptat pentru eliberarea Basarabiei și a Bucovinei de Nord. Comemorarea va avea loc la Cimitirul de Onoare Românesc „Țiganca” din raionul Cantemir, Republica Moldova.

,,Astăzi, când realitatea politică de pe Bîc este din ce în ce mai incertă, iar statul român joacă un rol mai mult de spectator, deși peste un milion de cetățeni ai Republici Moldova sunt și cetățeni ai României, vrem să aducem un omagiu ostașilor care nu au stat cu mâinile în sân atunci când frații noștri de peste Prut au avut nevoie de ei. Noi, unioniștii de pe ambele maluri ale Prutului nu vom uita sacrificiul lor și vom avea mereu grijă să îi amintim și să le cinstim memoria”, a declarat Ștefan Lupu, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Pe 22 iunie 1941, România a declarat război Uniunii Sovietice pentru eliberarea Basarabiei și a Bucovinei de Nord, anexate de sovietici cu un an înainte prin ultimatum. Prin bătălia de la Ţiganca se înţelege ansamblul luptelor grele  purtate pentru forţarea liniei Fălciu-Bogdăneşti şi cucerirea zonei puternic fortificate de dincolo de Prut, cu centrul în localitatea Ţiganca, lupte care au luat forme extrem de dure în zilele de 4-12 iulie, conform datelor peste 10.000 de soldați români au murit sau au fost dați dispăruți în urma bătăliei această luptă fiind considerată de istorici una dintre cele mai sângeroase bătălii date de români pentru reîntregirea ţării.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Galerie Foto:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info