Consilierul primarului Ilie Bolojan, liderul PPMT Zatyko Gyula, promovează pe facebook evenimentul protestului maghiarilor de pe 25 iunie 2019 prin care solicită amplasarea în Piața Unirii din Oradea a unei statui ecvestre a regelui Ladislau I al Ungariei.
Atât la Valea Uzului cât și la Oradea, românii au fost provocați să cadă în capcană. Incitatori și provocatori unguri extremiști și-au făcut “datoria”, atât prin profanările și distrugerile pe care le-a făcut în Cimitirul Internațional de la Valea Uzului la mijlocul anilor ’90, când s-a scris despre asta doar în presa locală și nu s-a făcut prea multă vâlvă, cât și prin profanările cu sacii de gunoi pe care le-au făcut în acest an.
La fel se întâmplă și la Oradea, acolo unde primarul Ilie Bolojan și-a luat drept consilier un extremist antiromân, pe liderul local al Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), Zatyko Gyula, un personaj cu mare alergie la drapelul național al României, și cu viziuni extremiste, iredentiste.

Aceasta a fost reacția consilierului PPMT Zatyko Gyula după îndepărtarea de pe soclul ei a statuii lui Mihai Viteazul din Piața Unirii din Oradea: o solicitare de amplasare a unei statui a regelui Ladislau I al Ungariei în Piața Unirii. Nu poți să nu te gândești astfel că poate fi absolut întâmplător ca tocmai cei de la PPMT fac un protest prin care cer statuia lui Ladislau I al Ungariei.

Cum e posibil ca un funcționar al statului român, consilier al primarului municipiului Oradea Ilie Bolojan, plătit din bani publici, să se prezinte cu steagul Ungariei, în lipsa steagului României? Al cui funcționar public este ăsta?

Inspectând conturile de socializare ale consilierului lui Ilie Bolojan, liderul PPMT Zatyko Gyula, am putut observa o acută alergie a acestuia la tot ce este românesc: drapelul național, simboluri, etc. Pe paginile sale de socializare sunt prezente numai poze alături de drapelul Ungariei sau cel secuiesc.


Având primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, un asemenea “consilier” pe post de materie cenușie la purtător, nu poți să nu te întrebi dacă nu cumva oare tot el o fi incitat si la acea Alianță a Vestului cu iz secesionist…

Galerie Foto:
[envira-gallery id=”100761″]- 8 Iulie 1481 – Bătălia de la Râmnic, în care voievodul Moldovei, Ştefan cel Mare, înfrânge oastea munteano-turcă - 8 iulie 2025
- 7 iulie 1601 – Pornind din Debreţin, oastea lui Mihai Viteazul împreună cu cei 800 de soldaţi lui Mihalcea, trece prin Carei, după care îşi stabileşte tabăra la 7 iulie 1601 la Moftin - 7 iulie 2025
- 5 Iulie 1484 – începea Bătălia pentru cetatea Chilia. În vara anului 1484 otomanii au atacat cetatea-port Chilia în vederea extinderii ariei de dominație turcească în nordul Dunării de Jos - 5 iulie 2025