Academia Română nu agreează ideea construirii Muzeului Holocaustului în curtea Muzeului Antipa

Dintr-un comunicat de presă al Academiei Române, reiese că instituția nu este de acord cu construirea unui Muzeu al Holocaustului în curtea Muzeului Antipa, o inițiativă pe care o găsește: „complet inadecvată și păguboasă, aducând mari prejudicii unuia dintre cele mai vechi și apreciate muzee din România”.

Academia Română apreciază că soluția propusă de a solicita, oficial, Muzeului Național de Istorie Naturală Grigore Antipa să cedeze o suprafață de 5.300 mp din proprietatea pe care o deține în Șoseaua Kiseleff nr. 1, cu scopul construirii Muzeului Național de Istorie a Evreilor și Holocaustului, este complet inadecvată și păguboasă, aducând mari prejudicii unuia dintre cele mai vechi și apreciate muzee din România”, se arată în comunicatul de presă al Academiei Române

Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa este unul dintre cele mai vechi și apreciate muzee din România, fiind amplasat în București, în Șoseaua Kiseleff nr. 1. Patrimoniul deosebit de impresionant al muzeului este format din peste 2 milioane de piese, grupate în diferite colecții zoologice, paleontologice, de minerale și roci și  etnografice.

Galerie Foto:

[envira-gallery id=”101512″]
Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns