RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Un preot ortodox român este prigonit de slugile UDMR-ului pentru că este “prea român”?

Un preot ortodox român care a slujit cu adevărat decenii la rând pentru neamul său, punându-se trup și suflet în slujba intereselor identitare și spirituale românești, a cam fost luat la ochi de către propaganda UDMR-ului.

Acțiunile de dezinformare și încercările de discreditare sunt la ordinea zilei împotriva preotului ortodox român Gheorghe Sorian, cel care n-a acceptat de-a lungul carierei sale compromisurile îndreptate împotriva neamului românesc. E cu adevărat surprinzător să vezi cum s-ar osteni cineva să dezinformeze tocmai despre un preot român ajuns la vârsta pensionării.

Opinie de Carei dezinformează din nou. Atacuri la adresa unui preot ortodox pensionar prea român“, scrie buletindecarei.ro

apiland.ro

Preotul Sorian susține fiecare activitate culturală a mărnencelor care nu își uită portul și tradițiile. Satul Marna Nouă este un sat de foști refugiați moți, expulzați de regimul hortyst în septembrie 1940 doar pentru vine de a fi români care nu vor să renunțe la identitatea lor. Se pare că și în anul 2019 continuă prigoana împotriva celor care apără românismul pe aceste meleaguri.

(…) Și pentru că părintele pensionar Gheorghe Sorian este un apărător al românismului în zonă, toate tunurile au fost puse pe preacucernicul părinte. După pensionarea sa nu a mai fost lăsat să slujească la altarul bisericii din Ianculești deși de multe ori biserica are lacăt pe ușă în ziua de Duminică, atunci când noul paroh este plecat cu treburi. Preotul pensionar Sorian nu este invitat  nici măcar atunci când se săvârșește taina sfântului maslu în biserica din sat, aversiunea noului preot la adresa sa nici măcar  nu este disimulată. Și totul pentru că este animat de puternice sentimente românești și nu acceptă să fie umil în fața celor care dețin vremelnic puterea.”, scrie Buletin de CareiContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]