RSS

Cercetătorii au demonstrat știin…

   Povestirile biblic…

Orientarea sexuală nu este ceea …

    Orientarea sexual…

Baronul Brukenthal, un monument …

Iohannis i-a luat pe …

O rezoluție discriminatorie a Pa…

   Am ajuns s-o trăim…

Sibiul e pierdut pentru România?…

Sibiul e pierdut pent…

UN REGAL FĂRĂ EGAL!

Gala artelor, ediția …

"Majoritatea victimelor lui Bruk…

În ultima vreme au ap…

Euro Education Federation recoma…

   Euro Education F…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Ironie morbidă: un arhitect șovin ia banii urmașilor masacrelor din Transilvania de Nord, dar are alergie la români

Print Friendly, PDF & Email

Un arhitect cu o firmă care ia banii primăriilor românești din Transilvania, Attila Alexandru Nagy, înjură românii și răspândește în spațiul virtual propagandă secesionistă cu accente șovine împotriva românilor din celelalte provincii.

După ce artistului Ștefan Popa Popa’s i s-au retras titlurile de cetățean de onoare de către consiliile locale din Craiova și Drobeta Turnu Severin după gafele acestuia prin care făcea niște declarații total deplasate la adresa oltenilor, arhitectul Attila Alexandru Nagy, cel care de asemenea ia banii primăriilor românești, lansează comentarii șovine la adresa românilor din afara Ardealului, în apărarea lui Ștefan Popa Popa’s.

La articolul publicat de cei de la pressalert.ro și intitulat Sala care purta numele Ștefan Popa Popa’s din Palatul Culturii din Drobeta Turnu Severin, redenumită. Artistului i-a fost retras și titlul de cetățean de onoare, printre cei care au ales să comenteze în apărarea lui Ștefan Popa Popa’s se numără și arhitectul Attila Alexandru Nagy, care face o pledoarie de-a dreptul șovină la adresa românilor din afara Ardealului.

“Sper, să fie măcar de acuma încolo din ce în ce mai mulți ardeleni adevarați, care să aibă curajul să spună pe nume “lucrurilor tabu ale balcanizării Transilvaniei”!

(…) “Adevărații ardeleni” sunt cei ai căror părinți, bunici, străbunici s-au născut în Transilvania. Sunt acei ardeleni – români, maghiari, sași, șvabi, armeni, evrei, sârbi, slovaci etc. – ai căror înaintași au fost ardeleni și acum 100 de ani. Dacă părinții sau bunicii cuiva au venit spre exemplu în 1970 în Transilvania din Vechiul Regat, aceștia nu au în ei “conștiința regională de ardeleni” ci doar cea de “fan până la moarte al statului național unitar și indivizibil”, așa cum l-a formulat și Ceaușescu și mai este și acuma în Constituție. Pentru ca Transilvania să se dezvolte, avem nevoie de autogospodărire, temă în detalierea căreia nu vreau să intru. Ideea este, că pentru ca noi ardelenii să ne putem autogospodări, trebuie să luptăm. In această luptă ne pot fi parteneri doar cei care gândesc ca noi: adevărații ardeleni!”, a scris Attila Alexandru Nagy în comentariile postate în apărarea lui Ștefan Popa Popa’s

Șovinismul unui arhitect care mănâncă banii primăriilor românești

Ironia morbidă face ca atunci când cauți informații despre activitatea firmei lui Attila Alexandru Nagy,  S.C.RealPlan S.R.L., să descoperi că un asemenea șovin antiromân a avut contract tocmai cu Primăria din IP!? DA! Cu primăria comunei IP din județul Sălaj, locul unde în toamna anului 1940 a avut loc Masacrul din Ip, comis de trupele horthyste.

Contract al lui Attila Alexandru Nagy, arhitect la S.C.RealPlan S.R.L., cu Primăria Comunei IP, județul Sălaj

Păi ce ironie mai grotească poate exista decât ca un arhitect de origine maghiară care mănâncă banii urmașilor masacrelor din Transilvania de Nord să-și manifeste public alergia la români? Lui îi place starea de fapt de după 1940 și nici nu concepe nici în ruptul capului ca românii masacrați de horthyști să poată fi înlocuiți cu români din celelalte provincii. NU! El vrea numai ardeleni puri, “adevărați”, “ai căror părinți, bunici, străbunici s-au născut în Transilvania”.

Nota noastră: Concluzia? Banul public al românilor este bun, chiar și dacă are anumite miasme “balcanice”, însă românii nu, mai ales dacă nu au un pedigree nobil, de preferință neromânesc, maghiar, sau măcar saș, șvab, secui, etc… de “ardelean adevărat”. Uite cam așa stăm frați români în anul de grație 2019. Asta e numai vina noastră, pentru că de trei decenii scărpinăm în cornițe toți secesioniștii, șovinii și antiromânii.


Galerie Foto:

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info