libris.ro

La Carei se organizează Școala de Vară a Asociației foștilor Expulzați și Refugiați din 1940

În perioada 26 august – 1 septembrie 2019 la Carei va avea loc prima ediție a Școlii de Vară a Asociației foștilor Expulzați și Refugiați din 1940, un eveniment care se adresează generațiilor tinere din toată țara care își doresc să afle mai multe despre zbuciumata istorie a românilor expulzați și refugiați în urma Dictatului de la Viena din 1940.

„Centrul pentru politici locale cu sediul la Alba Iulia și Asociația foștilor expulzați și refugiați români din 1940 în urma Dictatului de la Viena, filiala Carei, anunță organizarea unei Școli de Vară în perioada 26 august – 1 septembrie la Carei.

Școala de Vară se adresează tinerilor din toată țara care doresc să  cunoască etapa istorică amintită prin cercetări la fața locului și interviuri luate puținilor supraviețuitori în urma intrării în vigoare a Dictatului odios de la Viena din 1940, 30 august. Organizatorilor li se alătură și Asociația ASTRA, Despărțământul ,,Aurel Coza,,  Carei, Asociația  Națională a Cadrelor  Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, filiala Satu-Mare  precum și oameni de bine, istorici și cadre didactice universitare, care sunt interesați de informarea corectă a tinerei generații.”, scrie BuletindeCarei.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Școala de Vară de la Carei a Asociației foștilor Expulzați și Refugiați din 1940

„Si-au anuntat până acum intenția de a colabora ca parteneri media Anchete Online, Opinia Transilvană, Glasul Info, Informația Zilei, Buletin de Carei și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.  Programul cuprinde activități informative, deplasări în satele de foști refugiați din jurul Careiului, lansări de carte, discuții cu istorici și profesori universitari dar și scurte programe cultural-artistice.”, mai adaugă Buletin de Carei

Luni, 12 august a.c., doamna Daniela Ciută, preşedinta   Depărţământului ASTRA Carei, a fost invitată în platoul emisiunii “ Audiențe în direct” de la iTV Satu Mare, acolo unde tema emisiunii a fost chiar Școala de Vară organizată de Asociația foștilor expulzați și refugiați din 1940, filiala Carei, în urma Dictatului de la Viena.

Doamna Daniela Ciută, preşedinta Depărţământului ASTRA Carei, Foto: ITV

Cu această ocazie, doamna Daniela Ciută a punctat câteva detalii despre invitații și participanții la această Școala de Vară, despre scopul urmărit prin această manifestare culturală, detalii organizatorice, cât și alte aspecte care țin de pregătirea evenimentului de la sfârșitul lunii august a acestui an.

Emisiunea “ Audiențe în direct” de la iTV Satu Mare, Foto: iTV

Înscrieri se pot face până la data de 25 august 2019, la telefon  0745632939. Cei care doresc să se alăture și să sprijine financiar organizarea acestei Școli de Vară dedicate consecințelor intrării în vigoare a Dictatului de la Viena din 1940 o pot face prin donaţii în contul deschis la BCR Carei IBAN RO28RNCB0222159783550001


Galerie Foto:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info