Istoria ascunsă: Genocidul românilor înrolați cu forța în armata austro-ungară prin practici înșelătoare pe frontul de luptă

Prizonieri austro-ungari in Rusia, Foto: rol ilustrativ

De-a lungul secolelor, diferite imperii care s-au vânturat în spațiul carpato-danubiano-pontic au folosit băștinașii pe post de carne de tun în războaie care nu aveau absolut nimic de a face cu interesele neamului românesc.

Publicația franceză ”Journal des débats politiques et littéraires”, în numărul său din data de 5 iunie 1915, prezintă practicile înșelătoare folosite de armata austro-ungară pentru românii înrolați cu forța de pe teritoriul imperiului dualist și cum aceștia erau trimiși pe post de carne de tun, la moarte sigură, în primele rânduri ale celor mai periculoase lupte din Primul Război Mondial. Altfel spus, avem de-a face cu un genocid etnic premeditat.

„Războiul actual transpune tragic în valoare perfidia crudă a opresorilor și atașamentul profund al Românilor din Transilvania pentru cauza națională (n.r. românească); pentru a-i îndemna pe acești țărani eroici în focul luptei, au recurs la cea mai insidioasă amăgire: ei au fost convinși că mărșăluiau în ajutorul fraților lor de peste munți, care erau atacați de ruși.

Și atunci s-a putut vedea acest lucru: cu steagul tricolor românesc larg desfășurat în fruntea coloanelor lor, purtând la chipiu cocarda națională, cântând imnul classic: ”Deșteaptă-te Române din somnul cel de moarte”, până ieri simbol al separării, astăzi impus prin răutatea maghiară, regimentele românești au fost trimise spre masacru în prima linie și s-a putut astfel ca supremă dorință să se grăbească exterminarea metodică a unei rase puternice, folosindu-se de legendarele ei calități militare. ” (Journal des débats politiques et littéraires, 5 iunie 1915) sursa: Facebook / Daniel Siegfriedsohn

Un alt exemplu asemănător ne este dat în octombrie 1916 și de către publicația franceză ”Nouvelles de France – chronique hebdomadaire”, semn că această practică a genocidului etnic sub pretextul războaielor era împământenită în cultura războaielor purtate atât de armata austro-ungară și care de asemenea va fi folosită la scară largă chiar și în cel de-al doilea război mondial de către Ungaria, moștenitoarea acestor practici mosntruoase pe timp de război. (vezi Abjecție instituționalizată! Ungaria a participat pe frontul antisovietic cu o armată formată numai din români și alte naţionalităţi nemaghiare!).

„De la debutul acestui război, soldații de origine română au fost înrolați în trupele maghiare. Pentru a-i mâna spre focul războiului, s-a apelat la o îndrăzneață înșelătorie, precum că ar fi duși (n.r. românii) în ajutorul fraților lor de peste munți atacați de către ruși.

Având drapelul românesc larg desfășurat în fruntea coloanelor lor, purtând la chipiu o cocardă tricoloră și cântând imnul național, ieri simbol al separării și acum impus de către maghiari, regimentele românești au fost trimise spre masacru în prima linie de către opresorii lor seculari. 

Dacă vreodată o cauză națională a fost legitimă, aceea este a românilor din Austro-Ungaria și aceea a întregii națiuni românești. Este corect ca aceste secțiuni disociate să se reîntâlnească. Principiul drepturilor popoarelor pe care Franța prima le-a proclamat, și pentru apărarea cărora s-au grupat forțele Antantei, cer ca blocul național românesc, unit prin istorie, limbă, prin obiceiuri și prin suferințe îndurate în comun în timpul atâtor lungi secole, să fie în sfârșit reconstituit. ” sursa: Facebook / Daniel Siegfriedsohn

În afara granițelor actuale ale României, pe teritoriul unor țări europene se găsesc uriașe gropi comune în care și-au găsit inutil sfârșitul generații întregi de tineri de origine românească, înrolați forțat în armatele unor diverse imperii care au ținut sub opresiune și foc țările românești.

Câți știu că prin Italia, Galiția, Prusia, prin sudul și prin estul stepelor ucrainene, prin Bucovina, prin Maramureșul istoric, zac trupurile flăcăilor români răpiți de lângă familii și de lângă pământul strămoșesc pentru a muri degeaba prin țarine străine?

Ba în ziua de azi ai chiar surpriza de a vedea niște idioți notorii erijându-se în modele publice și vectori de opinie, care glorifică moartea în masă a tinerilor români din Ungaria și din Transilvania pentru habsburgi sau pentru dualismul austro-ungar.

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns