RSS

23 septembrie 1940: La Oradea au…

23 Septembrie 1940: …

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

16 septembrie 1941: în Cluj auto…

La doar un an de la …

Zece revendicări imediate ale pr…

"În urma cele mai re…

În noaptea de 13 spre 14 septemb…

În noaptea din 13/14…

12 septembrie 1940: La Baia Mare…

Ziua de 12 septembri…

Viorica-Elisabeta Lupu va candid…

Viorica-Elisabeta Lu…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Deputatul Daniel Gheorghe despre Școala de Vară de la Carei

Print Friendly, PDF & Email

” Pe 27 august am avut bucuria sufletească și onoarea de a lua cuvântul în cadrul primei ediții a Școlii de Vară a Asociației foștilor Expulzați și Refugiați din 1940, ce a avut loc în Carei, Satu Mare.

În cadrul acestei întâlniri am evocat evenimentele istorice referitoare la data nefastă de 30 august 1940 și urmările Dictatului de la Viena și umilințele trăite de românii ardeleni.

Scopul acestei întâlniri a fost acela de a sprijini comunitățile românești, din orașele de pe linia graniței prin informații clare prin care acestea să păstreze simbolistica și identitatea națională, religioasă și culturală.

Discursul meu a atins și partea legislativă și felul în care comunitățile românești pot beneficia concret de sprijinul politic la nivel național și local, prin cereri, petiții și sesizări.

De asemenea, am pledat pentru organizarea comunității în asociații și monitorizarea și semnalarea abuzurilor din partea autorităților locale.
Desigur, relația celor două comunități, române și maghiare trebuie să continue într-un mediu civilizat bazat pe respectarea legilor țării suverane și unitare, România, precum și pe un respect reciproc.

Așadar, cred cu tărie că susținerea acestor comunități este necesară pentru continuarea istoriei și existenței acestora. “, a scris pe facebook deputatul Daniel GheorgheSite-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info