RSS

Ecaterina Teodoroiu, omagiată la…

Asociația culturală …

Supliment al revistei MAGAZIN CR…

Noul număr al suplim…

De ce Eminescu de Ziua Culturii …

de Claudiu Dumitrach…

Echipa nostră de la Târgu-Jiu a …

Biserica “Izvorul Tă…

Ecaterina Teodoroiu sărbătorită …

Se împlinesc în aces…

Glasul.info din nou cenzurat dup…

Fandel Mihai, redact…

15 ianuarie 2022, a X-a ediție a…

Începând cu ora 12.0…

CERERE DE DEMISIE A CELOR RĂSPUN…

CĂTRE: Membrii Guver…

Discriminare etnică îndreptată î…

Doar plățile indemni…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Simona NICULESCU: Nu datorăm impozit pe clădiri sau teren dacă primăria nu se învrednicește a ni-l cere. LEGAL.

Print Friendly, PDF & Email

“Instanța a explicat pe înțelesul edilului din Băiculești (Niculaie DRAGNEA pe nume) că taxele și impozitele nu sunt datorate de către cetățeni DECÂT dacă sunt cerute. LEGAL.

Public Attitude, prin președinta sa Simona NICULESCU a clarificat problema taxelor și impozitelor locale plătite de cetățenii români fără a avea la bază vreo decizie de impunere, legal întocmită și transmisă. Punând nu numai carul înaintea boilor -dar și remorca- primăria Băiculești a emis pe numele președintei asociației un “Titlu executoriu”, urmat de o “Somație” pentru taxe și impozite pe ultimii 5 ani, fără să fi emis vreodată anterior o decizie de impunere. Total greșit, precum a demonstrat doamna NICULESCU în fața Judecătoriei Curtea de Argeș și a Tribunalului Pitești, pe calea unei contestații la executare câștigată, definitivă.

Primarul comunei Băiculești a avut nevoie de explicații detaliate, nu a înțeles din prima de ce instanțele naționale au respins argumentariul primăriei -formulat prin fostul Decan al Baroului Argeș, Alin POSTELNICESCU care, cu toate că era plătit din banii publici nu s-a învrednicit a se prezenta la instanță pentru a susține punctul de vedere al primăriei. Persistând în eroare, prin avocatul absenteist, Niculaie DRAGNEA o ținea pe a lui, că noi cetățenii am avea datoria să ne întocmim singuri “la Dolorosa”, să ne calculăm singuri dările către Stat, și dumnealor doar să binevoiască să le încaseze. Instanța i-a explicat în două rânduri edilului că noi cetățenii avem DOAR obligația de a declara proprietățile noastre, calculul și solicitarea impozitelor printr-un act administrativ fiscal care să poată fi verificat și la nevoie contestat este obligația organului administrativ al autorității publice locale.

În absența unei decizii de impunere (actul administrativ fiscal reprezentând titlul de creanță) noi cetățenii nu datorăm nimic. Este ca și cum ai cere unei firme să plătească bani fără a avea o factură la bază.

De aici decurg câteva întrebări. Prima dintre ele ar fi cum pot justifica primăriile sumele încasate de la cetățeni fără să fi emis înainte decizie de impozitare. A doua întrebare privește soarta persoanelor care s-au văzut deja executate silit în baza unor “titluri executorii” emise ilegal, așa cum a pățit doamna NICULESCU, care a reușit însă să anuleze în instanță aceste acte ilegale.

Literatura de specialitate și jurisprudența vor lămuri în timp problema sumelor ilegal încasate de către primari, fără act legal la bază. Asociația Public Attitude va sprijini prin toate mijloacele cetățenii ce au fost deposedați de bunurile lor în baza unor titluri executorii ilegale. Sperăm însă să fim sprijiniți în eforturile noastre de către profesioniști ai dreptului, precum sperăm că și cetățenii nedreptățiți (executați silit) să dorească să își recapete drepturile.

Noi depunem toate eforturile pentru a vă ajuta, dar voi VREȚI? https://issuu.com/simonaniculescu3/docs/incheiere_27.11.2018 https://issuu.com/simonaniculescu3/docs/decizie_2827_2019

Sursa: public-attitude.ro

Social Links
Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Switch to mobile version