RSS

(VIDEO) IAȘI: Manifest împotriva…

(VIDEO) IAȘI: Manife…

Cartea scrisă de Iohannis, "Pas …

Cartea scrisă de Ioh…

"Preamarele" târgului nost', Pir…

"Preamarele" târgulu…

(VIDEO) Senatoarea Diana Iovanov…

(VIDEO) Senatoarea D…

Aprecierile UJIR pentru misiunea…

  Privind cu îngrijor…

Evacuare eșuată la Carei! Mascaț…

   Astăzi, de la ora …

Copilărie fără pornografie. 100.…

  Grupul de inițiativ…

Comisia Europeană cere lămuriri …

  Comisia Europeană a…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Duminică, de Naşterea Maicii Domnului , deschidem din nou uşile bisericilor ortodoxe din Covasna, acolo unde au mai rămas puțini enoriași

Print Friendly, PDF & Email

“Duminică, de Naşterea Maicii Domnului (Sfânta Maria Mică, după cum se spune în popor), deschidem din nou uşile bisericilor ortodoxe din Covasna, acolo unde au mai rămas puțini enoriași.

Mergem împreună cu Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe la Malnaș Băi, de Hramul Sfintei Biserici. Este a doua oară anul acesta când ne vom ruga împreună cu vrednicul Părinte Serafim, care ține vie flacăra ortodoxiei pe aceste meleaguri, pentru moșii si strămoșii noștri, pentru Grădina Maicii Domnului, România.

Dragi prieteni, atunci când ajungi la Biserica din Malnaș nu ți-ai imagina că acolo este doar o mână de români. Sfântul lăcaș, deși micuț, este extrem de frumos şi bine îngrijit, iar pictura bisericească te poartă de-a dreptul în Lumea Sfinților, pe care noi, păcătoșii, ne nevoim a o înţelege după prea mica putere a rugăciunilor noastre.

Credința Părintelui Serafim este însă fără îndoială mare, căci aici la Malnaș vin români din toată țara, iar grupul credincioaselor brașovence pe care l-am întâlnit de Buna Vestire este un adevărat reazăm pentru întreaga parohie.

Dacă îmi îngăduiți o glumă, cred că dacă Părintele ar nimeri prin Sahara, chiar si acolo ar putea face o biserică frumoasă plină cu enoriași. Părăsind ”gluma”, adevărul este că lumea îl urmează, simțind lupta Sfinției Sale pentru Ortodoxie si Țară împlicit. 

Dumnezeu să-i ocrotească și întărească pe vrednicii preoți ortodocși din Covasna si Harghita, le sărut cu smerenie dreapta, mulți dintre Sfințiile lor au palmele crăpate de muncă şi toți au sufletul călit în rugăciune adâncă pentru acest Neam Românesc. În relieful acestor palme de preot se află întreg spațiul mioritic românesc, despre care rostea atât de puternic Lucian Blaga. 

Sărut Dreapta Preasfințitului Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, ocrotitorul fraților şi surorilor noastre din Inima Țării. 
Hristos să-i dea putere si fericire!”

Autor: Mihai Tîrnoveanu, președintele Asociației Calea Neamului

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info