Duminică, de Naşterea Maicii Domnului , deschidem din nou uşile bisericilor ortodoxe din Covasna, acolo unde au mai rămas puțini enoriași

“Duminică, de Naşterea Maicii Domnului (Sfânta Maria Mică, după cum se spune în popor), deschidem din nou uşile bisericilor ortodoxe din Covasna, acolo unde au mai rămas puțini enoriași.

Mergem împreună cu Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe la Malnaș Băi, de Hramul Sfintei Biserici. Este a doua oară anul acesta când ne vom ruga împreună cu vrednicul Părinte Serafim, care ține vie flacăra ortodoxiei pe aceste meleaguri, pentru moșii si strămoșii noștri, pentru Grădina Maicii Domnului, România.

Dragi prieteni, atunci când ajungi la Biserica din Malnaș nu ți-ai imagina că acolo este doar o mână de români. Sfântul lăcaș, deși micuț, este extrem de frumos şi bine îngrijit, iar pictura bisericească te poartă de-a dreptul în Lumea Sfinților, pe care noi, păcătoșii, ne nevoim a o înţelege după prea mica putere a rugăciunilor noastre.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Credința Părintelui Serafim este însă fără îndoială mare, căci aici la Malnaș vin români din toată țara, iar grupul credincioaselor brașovence pe care l-am întâlnit de Buna Vestire este un adevărat reazăm pentru întreaga parohie.

Dacă îmi îngăduiți o glumă, cred că dacă Părintele ar nimeri prin Sahara, chiar si acolo ar putea face o biserică frumoasă plină cu enoriași. Părăsind ”gluma”, adevărul este că lumea îl urmează, simțind lupta Sfinției Sale pentru Ortodoxie si Țară împlicit. 

Dumnezeu să-i ocrotească și întărească pe vrednicii preoți ortodocși din Covasna si Harghita, le sărut cu smerenie dreapta, mulți dintre Sfințiile lor au palmele crăpate de muncă şi toți au sufletul călit în rugăciune adâncă pentru acest Neam Românesc. În relieful acestor palme de preot se află întreg spațiul mioritic românesc, despre care rostea atât de puternic Lucian Blaga. 

Sărut Dreapta Preasfințitului Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, ocrotitorul fraților şi surorilor noastre din Inima Țării. 
Hristos să-i dea putere si fericire!”

Autor: Mihai Tîrnoveanu, președintele Asociației Calea Neamului

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Lasă un răspuns

Next Post

Nemernicia nemerniciilor: un mesaj de Ziua Limbii Române, interzis pe stadionul din Mediaș!?

mie sept. 4 , 2019
FOTO: www.facebook.com/baietiiveseliiasiromania După ce au bătut sute de kilometri pentru a-și susține echipa locală, suporterii ieșeni au avut parte și de două surprize neplăcute: prima a fost aceea că deși echipa lor de suflet Politehnica Iași a condus chiar și cu scorul de 2-0, în final a pierdut meciul cu […]

Poate vă place și:

libris.ro