RSS

Un preot care duce gratis copii …

„Copiii auzitori să …

Un grup de "intelectuali români"…

Un grup de intelectu…

Afacerile imobiliare ale băiatul…

Afacerile imobiliare…

(VIDEO) Diana Iovanovici-Șoșoacă…

Diana Iovanovici-Șoș…

Victimele torționarilor care au …

Oscrisoare în exclus…

Fostul deținut politic, Vasile A…

Afost condamnat în 1…

Arcul de Triumf neprimitor pentr…

Sub pretextul pandem…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

FAO: Prețurile la produsele alimentare la nivel mondial au scăzut în august

Print Friendly, PDF & Email

Prețurile la porumb și grâu au determinat scăderea indicelui FAO pentru prețurile la alimente, pe fondul revizuirilor ascendente ale perspectivelor producției globale de cereale.

Prețurile la nivel global pentru produsele alimentare au scăzut în august, determinate de scăderea accentuată a prețurilor la cerealele de bază și la zahăr, potrivit unui raport publicat astăzi de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură.

Indicele FAO pentru prețurile la alimente care urmărește modificările lunare ale prețurilor internaționale pentru alimentele cel mai frecvent tranzacționate, a înregistrat în medie în luna august 169,8 puncte, fiind cu 1,1% sub nivelul său din iulie și cu 1,1 % mai mare față de anul precedent.

Indicele FAO pentru prețurile la cereale a scăzut cu 6,4 la sută față de luna precedentă. Valorile la porumb au scăzut brusc datorită perspectivelor unei recolte mult mai mari decât se aștepta anterior în Statele Unite ale Americii, cel mai mare producător și exportator de porumb din lume. Prețurile la grâu au rămas, de asemenea, sub presiune descendentă, reflectând disponibilități mari la export în timp ce prețurile la orez au crescut, din cauza efectelor de sezon, precum și a preocupărilor privind impactul vremii asupra culturilor din Thailanda.

Indicele FAO pentru prețurile la zahăr a scăzut cu 4,0 la sută față de iulie, în mare parte datorită slăbirii realului brazilian, precum și a perspectivelor de export mai mari din India și Mexic.

În schimb, indicele FAO pentru prețurile la uleiurile vegetale a crescut cu 5,9 la sută în august, atingând valoarea maximă din ultimele 11 luni, pe fondul unei creșteri a cererii de import la uleiul de palmier la nivel mondial, precum și pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile în principalele regiuni de producere din Indonezia. Prețurile la uleiul de soia au crescut și ele, determinate în parte de volumele mai mici decât cele preconizate în America de Nord.

Indicele FAO pentru prețurile la carne a crescut cu 0,5% în august, fiind acum mai mare cu 12,3 la sută față de valoarea sa de la începutul anului. Creșterea a fost determinată de cotațiile mai mari la prețurile internaționale pentru carnea de porc, bazată pe cererea puternică de import din China, în care focarele de pestă porcină africană au redus producția internă.

Indicele FAO pentru prețurile la produsele lactate a crescut cu 0,5 la sută față de nivelul său din iulie, diminuând scăderile puternice înregistrate în ultimele două luni. Creșterea prețurilor s-a înregistrat la brânzeturi, laptele praf degresat și laptele integral.


Social Links
Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info