RSS

În România se tot reiau alegeril…

În România se tot re…

Minunata lume nouă

Viața din România de…

Din categoria liberalism sinistr…

După perla PSD-istul…

Sub pretextul pandemiei, Csaba B…

Csaba Borboly s-a ad…

Jurnal de pandemie: cum sunt des…

Jurnal de pandemie: …

25 Octombrie: Răspunde Române, P…

Răspunde Române, Pre…

Observații astronomice cu telesc…

Comunicat de presă -…

18 Octombrie 1944: Martiri uitaț…

Masacrul de la Chili…

(VIDEO) Dezastru ecologic la mic…

La doar câteva sute …

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Urmașii lui Bela Kun reinventează cenzura bolșevică la CAREI!?

Print Friendly, PDF & Email

Revoluția bolșevică din Ungaria de la începutul secolului trecut n-a reprezentat doar o amplă campanie de deznaționalizare și maghiarizare a nemaghiarilor de pe teritoriul ungar, ci și un program radical de “educație” (n.r. reeducare politică și ideologică) în școlile ungurești, implementat în paralel cu o agresivă cenzură ideologică și spirituală, cunoscut în istorie sub numele de „terorism cultural”.

Au fost eliminate de peste tot din instituții elementele antirevoluționare: cadrele didactice, intelectualii, scriitorii, jurnaliștii, vectorii de opinie ai societății maghiare cu orientare conservatoare sau creștină. În paralel s-a instituit și o cenzură draconică, un control drastic asupra a ceea ce se publica și a ceea ce se vindea pe piața de carte sau de ziar.

György Lukács, vicecomisarul pentru cultură din regimul bolșevic al lui Bela Kun duce lucrurile chiar și mai departe decât atât, implementând un program radical de educație sexuală în școlile ungurești, cunoscut în istorie sub numele de „terorism cultural”, însoțit în paralel de cenzurarea tuturor valorilor și reperelor conservatoare promovate până atunci în societatea maghiară.

Acum, la un secol distanță de la acele vremuri pline de sălbăticie și cenzură odioasă, la Carei urmașii UDMR-iști ai lui Bela Kun impun și ei cenzura în spațiul public, interzicând comentariile careienilor pe pagina de facebook a Primăriei Carei!?

Iată cum sună comunicatul scandalos publicat pe pagina de facebook a Primăriei Carei:

Urmașii lui Bela Kun reinventează cenzura bolșevică la CAREI!?, Foto: Facebook / Primăria Carei
Stimați careieni, vă rugăm să nu mai postați comentarii pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Carei. Toate comentariile, indiferent de conținut, sunt șterse. Astfel nu apar nici comentarii laudative, dar nici comentarii critice. De asemenea, astfel sunt împiedicate atacurile la persoană, injuriile și obscenitățile. Cei care vor totuși să își exprime părerile pot distribui în cronologia lor materialele Primăriei Carei și apoi le pot comenta după cum doresc. Vă mulțumim pentru înțelegere!Primăria Carei

“Copiii erau instruiți în teme precum „iubirea liberă”, raporturile sexuale, natura „arhaică” a codurilor familiei burgheze, caracterul demodat al monogamiei și irelevanța religiei ce privează omul de plăceri. Femeile erau instigate la revoltă împotriva normelor sexuale tradiționale. Campania „Terorismului cultural” inițiată de Lukacs a fost precursoarea a ceea ce „corectitudinea politică” va genera mai târziu în școlile americane.

George Lukács (fondator al sexomarxismului – nota mea), căruia “Istorie și conștiință de clasă” i-a adus “recunoașterea” ca „cel mai inteligent teoretician marxist de după Marx”, afirmă „Distrugerea revoluționară a societății e unica soluție. O asemenea răsturnare de proporții mondiale a valorilor nu poate avea loc fără anihilarea vechilor valori și crearea unora noi de către revoluționari”. El fixează ca scop prioritar distrugerea fundamentului familial și civilizațional creștin al Occidentului; Ungaria, 1919: Crearea omului nou prin „terorism cultural” și educație sexuală”.”, a scris pe facebook Florin Palas

Nota noastră: Lăsând la o parte aspectul moral al cenzurii de pe pagina de facebook a Primăriei Municipiului Carei, ne lovim însă și de aspectul constituțional al unui asemenea act scandalos: este vorba de o încălcare flagrantă a Articolului 30 din Constituția României.

Art. 30 – Libertatea de exprimare

(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă (…)

Citiți și:Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info